Připravovaný seriál o jedné z nejoblíbenějších postav Hvězdných válek, který bude interquelem mezi epizodou III a IV, začíná dostávat čím dál ucelenější tvar. Podle nejnovějších informací se také zdá, že kromě Obi-Wana a Dartha Vadera uvidíme ještě jednoho uživatele vesmírné Síly. Je ovšem otázka, co bude v seriálu sehrávat za úlohu. 

Seriál Obi-Wan Kenobi se bude odehrávat po tragických následcích Rozkazu 66, během kterého byla valná většina Jediů povražděna, což mělo za následek vzestup Palpatinova Impéria. Vybraná hrstka Jediů však toto čištění přežila. Kromě mistra Yody mezi ně patří i Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor), který se ukryl na planetu Tatooine, kde mimo jiné dohlíží na malého Luka Skywalkera, syna jeho tehdejšího parťáka Anakina, z něhož se stal proslulý Darth Vader (Hayden Christensen). V seriálu si ale zahraje i herec Sung Kang, který je především známý z filmů ze série Rychle a zběsile, plus i seriálu Power. Ten v rozhovoru pro Screenrant vyjevil, že jeho postava bude také třímat světelný meč. Ovšem podrobnější informace už nepodal. 

Teď je ovšem otázkou, co za barvu meče bude Kangův charakter mít. Není totiž žádná záruka, že neznámý uživatel Síly bude dobrák. Konec konců, Obi-Wan bude potřebovat nějakého rovnocenného protivníka, přičemž síle Jediů se mohou vyrovnat pouze Sithové, případně i Inkvizitoři, což byla organizace pod vedením Impéria, jež měla mimo jiné za úkol pochytat zbývající Jedie. Je tedy možné, že se Obi-Wan utká s jedním z jejích členů? Doufejme, že se v co nejbližší době dočkáme dalších informací. Kromě Obi-wana a Anakina ještě v seriálu uvidíme Lukova strýce Owena (Joel Edgerton) a tetu Beru (Bonnie Piesse). Další postavy ztvární například Moses Ingram, Kumail Nanjiani, Rupert Friend a další. Seriál je momentálně v produkci, nicméně bychom se ho měli dočkat někdy během příštího roku.