Star Wars univerzum momentálně budují především seriály jako Mandalorian, Boba Fett: Zákon podsvětí a Andor, ale to samozřejmě neznamená, že se už nedočkáme žádné celovečerní tvorby. Nový snímek z předaleké galaxie totiž chystá scenárista Damon Lindelof, který se významně podílel na známých seriálech jako Ztraceni, Pozůstalí a Watchmen. S žánrem sci-fi už však má také bohaté zkušenosti, pracoval totiž také na scénáři k filmům jako Kovbojové a vetřelci, Prometheus a Star Trek: Do temnoty.

Lindelof už nějaký ten pátek pokračuje se psaním scénáře k dalšímu celovečernímu Star Wars filmu, jenž nedávno konečně našel filmařku, která se chopí otěží režie. Onou vyvolenou se nakonec stane oscarová režisérka Sharmeen Obaid-Chinoy, která například zrežírovala dvě epizody ze seriálu Ms. Marvel

Tato pákistánská filmařka za sebou zatím příliš celovečerní tvorby nemá, ale zato je držitelkou hned dvou Oscarů v kategorii Nejlepší krátkometrážní dokument za snímky Zachovat si tvář a Dívka v řece: Cena odpuštění. Je taktéž zodpovědná za dva animáky z pákistánské produkce jménem 3 Bahadur a 3 Bahadur: Rise of the Warriors. Obaid-Chinoy se tak připojuje k Lindelofovi, aby společně mohli společnými silami dát celý Star Wars projekt dohromady.

A o čem vlastně připravovaný snímek bude? Toť otázka za všechny prachy, ovšem už víme, že by se měl odehrávat někdy po událostech posledního dílu sequelové trilogie, tedy Vzestupu Skywalkera. Nutno také dodat, že film nebude na ságu Skywalkerů navazovat, jet by si měl svou vlastní dějovou linku.

Lucasfilm a Disney tak doufají, že v budoucnu čeká pro Star Wars filmy nová zlatá éra, protože i přestože Vzestup Skywalkera vydělal přes jednu miliardu dolarů, ze všech stran se na něj lepily samé negativní reakce. A co si budeme povídat, na celou sequelovou trilogii vlastně také.

Společnosti se proto následně rozhodly zaměřit se na seriálovou tvorbu, ale zdá se, že v budoucnu to s filmy budou zkoušet znova. 

Je totiž také nutné připomenout, že Kathleen Kennedy, momentální šéfka Lucasfilm, stále počítá s filmovými Star Wars projekty od tvůrců jako Taika Waititi a Kevin Feige.

Taktéž je pořád v plánu chystaná trilogie od Riana Johnsona, který v roce 2017 uvedl snímek Poslední z Jediů, jenž je dodnes patrně tím nejrozporuplnějším Star Wars filmem.

Blýská se tedy se všemi těmito plány na lepší časy? To už necháme na vaše posouzení.