Pro některé trapná a nudná slátanina, pro jiné zas milá a zábavná vzpomínka na dětství. Názory na filmovou sérii Spy Kids od Roberta Rodrigueze jsou značně rozporuplné, ovšem všechny snímky o dětských hrdinech, včetně i toho příšerného čtvrtého z roku 2011, kde už ústřední dvojici nahradili jiní herci, slavily komerční úspěch.

Proto není divu, že se po letech dočkáme dalšího dílu. A to opět rukou zmíněného filmaře, který snímek natočil exkluzivně pro Netflix. Tentokrát se však dočkáme rebootu jménem Spy Kids: Armageddon, ve kterém se dočkáme zcela nové špionské rodinky. Netflix také zveřejnil první upoutávku, která především slouží jako oznámení o premiéře na službě. Podívat se na ni můžete výše.

Příběh se opět zaměří na děti dvou zvláštních agentů, které nevědomky pomohou mocnému hernímu vývojáři vypustit mocný počítačový virus, který mu dává kontrolu nad veškerou technologií. Oba dva prckové se tak musí vydat ve stopách svých špionských rodičů, aby ho zastavili. Ano, také nám to krapet připomíná ten videoherní třetí díl z roku 2003. 

Jelikož se jedná o reboot, tak samozřejmě musíme počítat s novými tvářemi. Hlavní dva dětské hrdiny ztvární Everly Carganilla, která má zatím za sebou působení v seriálech jako Vedoucí katedry (2021) a The Afterparty (2022), a jejího bratra si zahraje Connor Esterson, jenž je ve filmovém světě úplným nováčkem. Co se jejich rodičů týče, hlavu rodiny ztvární Zachary Levi, jenž se samozřejmě proslavil díky oběma dílům superhrdinského Shazama, a špionskou matku si zas zahraje Gina Rodriguez, hvězda ze seriálu Panenka Jane (2014).

Výše uvedená upoutávka se sice chlubí samými speciálními efekty, stejně tak i pomrkává na dějovou linku z prvního dílu, ale i tak se docela bojíme, že z toho nakonec bude stejný malér, kterým byl i již zmíněný čtvrtý díl. Ale kdo ví, třeba nás ještě dokáže nalákat nějaký ten plnohodnotný oficiální trailer. 

Rodriguez se ujal nejenom otěží režie, ale i scenáristy a producenta. Kromě Netflixu na výrobu filmu taktéž dohlížela studia Skydance a Spyglass Media. Není žádnou novinkou, že Rodriguez se čas od času rozhodne natočit snímek, který je určen primárně pro děti, ovšem ty jsou povětšinou mnohem hůře hodnocené. Jak to dopadne zde? To se necháme překvapit.

Snímek bude na Netflixu premiérovat 22. 9. 2023.