Dalšího dílu povedené hororové série Tiché místo, kterou v roce 2018 vytvořil herec a režisér John Krasinski, se dočkáme až zadlouho. Kromě chystaného třetího dílu je však ve výrobě také spin-off, o který se postará Michael Sarnoski, zatím poměrně neznámý filmař, který minulý rok představil světu působivě pochmurný snímek Pig s Nicolasem Cagem v hlavní roli.

Spin-off by měl nést název A Quiet Place: Day One, ovšem hlavních postav z předešlých dílů se tentokrát nedočkáme. Snímek se zaměří na jiné hrdiny, kteří se budou snažit přežít ve světě, jenž byl zcela ovládnut nebezpečnými mimozemskými potvorami citlivými na zvuk. Dlouhou dobu tedy bylo otázkou, kdo se ujme otěží hlavního protagonisty příběhu. A zdá se, že studio Paramount už konečně našlo svou hlavní hrdinku. 

Vyšlo totiž najevo, že hlavní roli by ve filmu měla ztvárnit herečka Lupita Nyong’o, hvězda z filmů jako 12 let v řetězech, Black Panther a My. Herečka je údajně již ve finálních fázích jednání s Paramountem, přičemž je už tak velice pravděpodobné, že hlavní role připadne právě jí. Zatím však není známo, koho přesně by měla ve filmu ztvárnit.

Vzhledem k samotnému názvu bychom však mohli očekávat, že snímek se bude odehrávat v prvních dnech mimozemské invaze na planetu Zemi. Dočkat bychom se tak mohli detailnějšího pohledu na to, jak vlastně probíhal pád celé lidské civilizace, která si proti netvorům z vesmíru nemohla ani škrtnout. V následujících měsících bychom tak mohli dostat další zprávy o tom, kdo všechno se k herečce připojí. 

Spin-off se v minulosti potýkal s určitými problémy. Jeden z těch nejzávažnějších byl v podobě absence režiséra, kvůli čemuž se celý projekt nějakou dobu nemohl posunout kupředu. Původně měl spin-off natočit Jeff Nichols, který byl zároveň první volbou Johna Krasinskiho, ale ten během podzimu minulého roku od projektu vycouval. Nějakou dobu poté se pak k projektu upsal výše zmíněný Sarnoski.

V budoucnu také můžeme počítat s oficiálně třetím dílem původní série, o který by se měl postarat opět Krasinski. Dočkáme se ho ale až v roce 2025.

Oficiální premiéra spin-offu je stanovená na 8. 3. 2024.