V roce 2019 jsme se dočkali třetího dílu filmové série Jak vycvičit draka, jenž uzavřel slavnou animovanou trilogii Vikinzích, kteří si osedlali Šmakovi okřídlené bratrance. Tím však celá značka rozhodně nekončí. Studio DreamWorks Animation totiž ohlásilo nový šestidílný seriál, který bude sloužit jako spin-off k původní trilogii. Ten ponese název Dragons: The Nine Realms, přičemž se tentokrát bude odehrávat již v moderní době, kdy jsou Vikingové už dávno za zenitem. Na první teaser se můžete podívat výše. 

Děj se bude odehrávat 1300 let po událostech původní trilogie. Seriál tak přivede okřídlené mystické tvory do našeho světa, přičemž bude obsahovat i řadu odkazů na události a postavy z filmové série. Podrobné informace o příběhu zatím nevíme, ale zdá se, že nás čeká poměrně podobná písnička – Mladík se spřátelí s drakem, jehož předkem bude patrně Bezzubka. Kromě toho by se měl děj točit kolem ohromné pukliny na zemském povrchu, o kterou projeví zájem vědci z celého světa. Právě zde se totiž skrývá skupina draků, jejichž odhalení může vést k jejich tragickému zániku. 

Showrunnerem a výkonným producentem seriálu se stane John Tellegen. Hlas pro teaser propůjčil herec Jeremy Shada, kterého diváci mohou především znát ze seriálu Čas na dobrodružství. Ten se se vší pravděpodobností ujme hlavní role, ovšem zatím stále nevíme, kdo se k němu připojí. Seriálu se dočkáme den před Vánoci, tedy 23. 12. 2021.