Dalšího MCU Spider-Mana připravují představitelé studia Sony a Marvelu už nějaký ten pátek. Však není divu, jelikož téměř dvoumiliardový Spider-Man: Bez domova (2021) patří mezi komerčně nejúspěšnější filmy všech dob, dobrodružství Petera Parkera v podání Toma Hollanda tak bude bezpochyby pokračovat dál, ideálně skrze zbrusu novou trilogii.

Nyní zde máme další zvěsti, se kterými přišel jeden z těch důvěryhodnějších insiderů Jeff Sneider. Podle něho by se mohl „Spider-Man 4“ začít natáčet už letos během podzimu. Jelikož byla tvorba třetí řady seriálu Euforie (2019) odložena na neurčito, pro Zendayu (Duna: Část druhá) by tak měl být čtvrtý Spidey primárním projektem. Opět by si tak měla zopakovat svou roli Peterovy lásky MJ. A pozor, Sneider také přišel s drby o tom, kdo by mohl film nakonec natočit. 

Podle insidera je jedním z předních kandidátů pro roli režiséra Justin Lin, který se v Hollywoodu nejvíce proslavil skrze filmovou sérii Rychle a zběsile. Natočil tak nejenom Tokijskou jízdu (2006), ale také pětku (2011), šestku (2013) a devítku (2021). Dále také natočil třetí díl novodobého filmového Star Treku s podtitulem Do neznáma (2016).

Tradičně připomínáme, že jde o zdroje od insiderů, takže pořád ještě nejde o nic stoprocentního. Připomeneme ještě, že krátce po začátku roku se kolem režisérské židle pro příštího Spider-Mana začal motat také Drew Goddard, na Oscara nominovaný scenárista, který vdechl život seriálovému Daredevilovi (2015). Kdo se nakonec otěží režie chopí, se necháme překvapit. 

Stále je také otázkou, o čem by čtvrtý film mohl vlastně být. Z předešlých měsíců už víme, že Sony a Marvel mají údajně zcela odlišné vize o tom, kterým směrem by se měl film ubírat. Zatímco Sony chce další multivesmírnou jízdu se zachraňováním světa, Marvel chce podle všeho o něco více uzemněnou podívanou s „pouličními“ střety. V rámci toho by se ve filmu mohly objevit postavy jako Kate Bishop (Hawkeye), Maya Lopez (Echo) a Kingpin (Daredevil).

Scénář si údajně opět vzali pod palec Chris McKenna a Erik Sommers, kteří se podíleli i na předešlých třech dílech. Snad se tedy nějakých už definitivních odpovědí dočkáme co nejdříve.