V nejbližších dnech se zpět na českou komiksovou scénu vrátí oblíbená dvojice z Marvel univerza, Spider-Man a Deadpool, kteří budou opět muset spojit své síly. Nový svazek s názvem Spider-Man/Deadpool 6: Klony hromadného ničení bude po půlroční pauze vydávat nakladatelství CREW.

Série Spider-Man/Deadpool vznikla v roce 2016 pod rukama komiksového scénáristy Josepha Kellyho (Daredevil) a kreslíře Edwarda McGuinnesse (The Avengers). Během celého životního cyklu tohoto komiksu se v realizačním týmu vystřídalo mnoho různých autorů a umělců. Doposud bylo vytvořeno 50 komiksových sešitů, které byly vzápětí spojeny do devíti celistvých svazků.

V Česku vydává tuto sérii nakladatelství CREW ve formě svazků od roku 2018. Již zmiňovaný brzy vydaný šestý svazek s podtitulem Klony hromadného ničení bude obsahovat sešity číslo 29–33 od Robbieho Thompsona (Spidey), Scotta Hepburna (Star Wars), Elma Bondoca (Deadpool), Matta Horaka (Siege) a dalších.

Tentokrát bude muset Spider-Man a Deadpool vyřešit časový paradox: „V SOUČASNOSTI se proti nim hrnou Deadpoolovi dvojníci – a i v budoucnosti mají Staroch Parker a Dědula Wilson svých vlastních trablů víc než dost! Kvůli Klonopoolovi se navíc obě časové linie srazí! Kdo, nebo co je Klonopool zač, a kde se vůbec vzal? A mají dva staří páprdové šanci napravit hříchy svých někdejších já, když se na ně vyvalí desítky tuplovaných Deadpoolů? Činy našich současných hrdinů mají mezitím v přítomnosti celkem znatelné následky.Jako například totální über válku všech hrdinů marvelovského vesmíru vykopaných z hrobů. Připravte se na to, že své okostýmované oblíbence uvidíte podstatně jinak, než byste kdy čekali – a není tu řeč jen o Spideym a Deadpoolovi! A co na to celé vlastně Fantastic Four z budoucnosti?“

Komiksový svazek Spider-Man/Deadpool 6: Klony hromadného ničení by měl podle informací z vydavatelství vycházet již 2. února/februára 2021. Na eshopu nakladatelství si komiks můžete nejen předobjednat, ale také si zde prohlídnout krátkou ukázku