O filmovém rebootu Spawna, slavného komiksového antihrdiny, jehož v roce 1992 vytvořil Todd McFarlane, se mluví už dlouho. Vlastně možná už tak dlouho, že někteří fanoušci se začali obávat, zda celý projekt nakonec nezamíří do koše. Toho se ale bát opravdu nemusíme. Jason Blum, generální ředitel hororového impéria Blumhouse Productions, v rozhovoru pro ComicBook prohlásil, že reboot Spawna je i nadále v aktivním vývoji.

Blum odhaduje, že pokud všechno půjde dobře, tak bychom se ho mohli dočkat někdy v průběhu roku 2025. To ale samozřejmě není zaručené, protože Hollywood stále ještě mučí momentální stávka scenáristů, kvůli které byly mnohé filmové a seriálové projekty odloženy na neurčito. V rámci toho se nabízí otázka, co Blum myslel tím, že projekt je „v aktivním vývoji“. Vzhledem k tomu, že se zmínil o komplikacích stávky scenáristů, tak je možné, že na scénáři se stále ještě pracuje.

Blum každopádně v rozhovoru zmínil, že na rebootu maká skvělý tým tvůrců. Jak již bylo řečeno, o jeho vzniku se již mluví celá léta. Ohlášen byl už v roce 2015. Jeho výroba se ale měla dát pořádně do pohybu až minulý rok na podzim, kdy vyšlo najevo, že novou verzi scénáře zpracují Scott Silver (Fighter, Joker), Malcolm Spellman (Falcon a Winter Soldier) a Matthew Mixon (Yesterday Was Everything). Což rozhodně není vůbec špatná skvadra.

I nadále by mělo platit, že titulního antihrdinu tentokrát ztvární Jamie Foxx, oscarová hvězda z filmů jako Ray (2004), Nespoutaný Django (2012) a Spider-Man: Bez domova (2021). Výše zmíněný komiksový tvůrce Todd McFarlane měl zcela původně snímek zrežírovat, ale před několika měsíci se této úlohy vzdal. 

Jelikož na výrobu rebootu dohlíží Blumhouse Productions, tak asi nebude překvapující, že reboot Spawna bude mít o něco hororovější nádech. Těšit se tudíž můžeme na řádně temnou podívanou, která bude mládeži nepřístupná. Už v roce 2017 totiž vyšlo najevo, že tvůrci nám chtějí nadělit snímek, který bude eRkovou podívanou.

Hraného filmu o titulní postavě jsme už dočkali v roce 1997 ve snímku od Marka A.Z. Dippéa, na který se však lepily především negativní recenze. Jsme proto velice zvědaví na to, co nabídne nadcházející reboot.

Původní komiks vypráví o vojákovi Alu Simmonsovi, kterého zabijí jeho vlastní parťáci. Následně ale uzavře dohodou s temnými silami, v rámci čehož se vrátí zpět do světa živých v démonické podobě, aby se mohl náležitě pomstít.