Vzhledem k tomu, že hororová popcornovka M3GAN, jejíž pokračování se již připravuje, zaznamenala slušný komerční úspěch, studia Atomic Monster a Blumhouse Productions se franšízu rozhodla rozšířit i na jiných frontách.

Před necelými dvěma měsíci jsme se tak dozvěděli, že v přípravě je filmový spin-off jménem SOULM8TE, který je popisován jako „erotický thriller“.

Jak už nějaký čas víme, děj se zaměří na muže, který se rozhodne pořídit si robota s vyspělou umělou inteligencí, aby se mohl vyrovnat se ztrátou své nedávno zesnulé manželky. Jeho snaha o vytvoření vnímavého partnera však nepřinese ovoce. Místo toho se původně neškodný lovebot změní ve smrtící spřízněnou duši. A nyní konečně víme, kdo si ve filmu vlastně zahraje hlavní role. 

Výše zmíněnou robotku si ve filmu zahraje australská herečka Lily Sullivan, truchlícího muže zas Američan David Rysdahl.

Lily Sullivan se loni objevila v hlavní roli povedeného komorního hororu Smrtelné zlo: Probuzení (2023), dále ji můžeme znát například z thrilleru Ztracen v džungli (2017) nebo seriálu Ve jménu našeho Pána (2019).

David Rysdahl se zas objevil v thrilleru Bez východiska (2022) a Nolanově Oppenheimerovi (2023), zahrál si také v páté řadě parádního seriálu Fargo (2014), kde ztvárnil manžela hrdinky Dorothy Lyon.

Podle tvůrců by měl film zkoumat nejenom vztahy, ale také osamělost jako takovou. 

O režii se postará Kate Dolan, která v roce 2021 debutovala se svým hororem Nejsi moje máma. Taktéž natočila pár epizod ze seriálu Rod (2021).

Za původní verzí scénáře stojí Rafael Jordan, který napsal řadu příšerně hodnocených hororů a laciných fantasy titulů. Kate Dolan poté scénář přepsala do jiné podoby. Jordan námět vymyslel spolu s herečkou Ingrid Bisu (Zhoubné zlo) a režisérem Jamesem Wanem (Aquaman a ztracené království).

Snímek by měl premiérovat 2. 1. 2026.