Během Cinemaconu probíhajícího ve Los Angelském Caesars Palace odhalila společnost Sony Pictures zásadní novinku ohledně svého filmového universa zaměřeného na postavy spojené se Spider-Manem. Dřívější název spojující filmy okolo Spider-Mana, Venoma a dalších se nazýval Sony Pictures Universe of Marvel Characters, jelikož ale Sony vlastní práva právě jen na Spider-Mana a s ním spřízněné postavy, tak nový název zní Sony´s Spider-Man Universe, což dává franšíze daleko větší smysl.

Toto oznámení přišlo pár chvil poté, kdy se odhalil trailer na další pokračování pavoučího muže s Tomem Hollandem v hlavní roli. Je to právě Spider-Man, který propojuje MCU od Disneyho a SSU od Sony. Takový Venom s Tomem Hardym, jehož druhý díl s podtitulem Let There Be Carnage byl opět odložen až na leden příštího roku, je stále v přímém područí japonské společnosti. Stejně tak připravovaný Morbius, kde se představí Jared Leto.

Otázkou zůstává, jestli se dočkáme Spider-Mana v nějakém společném filmu jak s Venomem či Morbiem. Zatím to spíše vypadá, že jeho cesta vede spíše k postavám z MCU, alespoň prozatím, protože smlouva mezi Sony a Disneym by měla být ještě na jeden další film patřící pod MCU. Hodně napoví i nadcházející film Spider-Man: No Way Home, který by měl nastavit podmínky multivesmíru, alespoň teda v rámci příběhové kontinuity. Případné právní spojení postav opět bude záležet na dohodě mezi Disneym a Sony. Ve hře je i možnost, že si Sony obsadí dalšího Spider-Mana, který bude figurovat čistě ve filmech spadajících pod SSU.

Tak jako tak superhrdinský vesmír od Sony je teprve v plenkách, protože čistě v jejich vesmíru prozatím figuruje pouze Venom. Všichni fanoušci, včetně mě, si přejí, aby byl právě spidermanský vesmír co možná nejkošatější, protože příběhy Petera Parkera (a jiných Spider-Manů) patří mezi ty nejpopulárnější komiksové příběhy vůbec. Nicméně s rozdělenými právy mezi Sony a Disney vzniká v chápání toho, co patří k MCU a co k Sony solidní guláš.