Krátce po novém roce se na Netflixu objeví velice slibně vyhlížející snímek jménem Sněžné bratrstvo, které Španělsko pošle do boje o Oscary. A zmíněná streamovací služba se konečně pochlubila pořádným oficiálním trailerem, který si můžete pustit výše.

Jak už dlouho víme, snímek bude vycházet ze skutečné události, ke které došlo v roce 1972 v Andách. Právě tam se totiž zřítilo letadlo Fairchild FH-227D, v němž ragbyový tým z Uruguaye cestoval z Montevidea do Chile. V mrazivém a nehostinném prostředí tak rázem začíná pro veškeré cestující nemilosrdný boj o život, během něhož se budou muset uchýlit k extrémním opatřením, aby se vyhnuli smrti. 

Z nejnovější upoutávky je zřejmé, že pokud jste fanoušci drsných survival thrillerů, Sněžné bratrstvo by vám mohlo sednou. Celkově bylo na palubě letadla 45 lidí, ale jak se asi dalo čekat, ne všem se nakonec podařilo z onoho mrazivého pekla dostat.

Snímek už každopádně zabodoval na filmovém festivalu v San Sebastián, kde režisér J.A. Bayona získal Cenu diváků za nejlepší film. Snímek bude vycházet z knihy I Had to Survive z roku 2016, kterou napsal Roberto Canessa, jeden z původních přeživších letu.

Do španělských kin se snímek podívá v půlce příštího měsíce, následné recenze by nám tak mohli dát lepší představu o tom, zda se film vyplatí zhlédnout. 

Zmíněný filmař J.A. Bayona se proslavil díky svému hororovému debutu Sirotčinec (2006). Mezi jeho další slavné kousky patří ještě Nic nás nerozdělí (2012), Volání netvora: Příběh života (2016) a Jurský svět: Zánik říše (2018). Dále na scénáři pracovali Nicolás Casariego a Jaime Marques.

Ve snímku se nám představí herci jako Rafael Federman, Enzo Vogrincic, Agustín Pardella, Esteban Bigliardi, Matías Recalt, Esteban Kukuriczka a Valentino Alonso.

Snímek bude na Netflixu premiérovat 4. 1. 2024.