Další pondělí, další box office okénko, klasika. Tvůrci hororu Smile na sebe mohou být náležitě pyšní, protože o jejich hrůzný snímek, ze kterého přestanete mít onen hřejivý pocit, když se na vás budou lidé usmívat, i nadále válí v kinech. Smile si i nadále udržuje korunu krále domácího box officu, pro který přes víkend vydělal 17,6 milionů dolarů. Celosvětově má tak už na kontě necelých 90 milionů, což je na snímek s rozpočtem kolem 17 melounů jednoznačně parádní výkon.

Film si navíc vychvalují jak kritici, tak i diváci, na webu Rotten Tomatoes se tak od obou skupin těší hodnocení nad 70%. A vzhledem k tomu, nakolik je hororová tvorba mezi diváky rozporuplně přijímaná, se tak jedná rozhodně o slušný úspěch. 

Do amerických kin také minulý týden vstoupila slibně vyhlížející detektivka Amsterdam, ve které se v hlavních rolích představili Christian Bale, Margot Robbie a John David Washington. Zatím se ale zdá, že se bude jednat o jeden z největších malérů roku. Celosvětově totiž snímek zatím vydělal jen 10 milionů, což je poměrně překvapivé, protože se předpokládalo, že díky slušnému hereckému obsazení bude o film velký zájem.

Snímek měl rozpočet 80 milionů, přičemž pokud svůj zahajovací víkend započal takhle slabě, o žádný trhák se už stoprocentně jednat nebude. Na druhou stranu je ale nutné dodat, že film zatím nevyšel ve všech zemích. Do našich kin například snímek vstoupí až 3. 11. 2022, ale stejně tato detektivka nemá úplně nejlepší vyhlídky.  

A co se týče doporučení, na co zajít do kina, tak byste si určitě neměli nechat ujít nový film Rubena Östlunda, kterým je komediální drama Trojúhelník smutku, jenž u nás premiéroval minulý týden. Tato satirická podívaná se tak zaměří na plavidlo superbohatých snobů, které ztroskotá na opuštěném ostrově.

Film se zatím těší velice pozitivním reakcím, tudíž si ho určitě nenechte ujít!