V roce 2020 odstartoval populární a chválený seriál Veliká, ve kterém se v hlavních rolích objevili Elle Fanning a Nicholas Hoult. Satirická komediální podívaná, která pojednává o vzestupu Kateřiny Veliké (Fanning), se dočkala pochval jak od kritiků, tak i od diváků, v letech 2021 a 2022 byla dokonce série nominována na Zlatý glób v kategorii Nejlepší televizní seriál – komedie/muzikál. Celkově série vyprodukovala tři řady, té třetí jsme se dočkali letos v květnu.

Bohužel se ale zdá, že to byla už zcela poslední sezóna, kterou seriál svým fanouškům nadělil. Služba Hulu se rozhodla dát celému seriálu stopku, tudíž na čtvrtou řadu mohou už fanoušci zapomenout. 

S informací přišel server Deadline, stále ale zůstává otázkou, proč se lidé od Hulu rozhodli Velikou zrušit. Seriál si i nadále udržoval přízeň fanoušků, přičemž se sledovaností na tom také nemohl být vyloženě špatně, tudíž to pro mnohé oddané fandy musí být docela šok. Ať už je onen důvod jakýkoliv, mluvčí od Hulu ono rozhodnutí odmítl komentovat. Tak doufejme, že nějakých pořádných odpovědí se dočkáme v budoucnu.

Seriál vykreslil historickou postavu Kateřiny Veliké jako idealistickou a romantickou mladou dívku, která přijíždí do Ruska na dohodnutý sňatek s císařem Petrem (Hoult). Místo naděje na lásku ale narazí na nebezpečný, zkažený a zaostalý svět, který se však rozhodne změnit.

Tvůrcem a hlavním scenáristou seriálu se stal Tony McNamara, který byl nominován na Oscara za scénář k snímku Favoritka (2018).

O režii jednotlivých epizod se postarali například Matt Shakman, Colin Bucksey, Bertie, Ben Chessell a Geeta Vasant Patel.