Mnohé náležitě překvapilo, když představitelé studií Aardman Animation, které proslulo svým specifickým stylem plastelínové animace, a Netflixu společně oznámili, že připravují dlouho očekávaný druhý díl úspěšného snímku Slepičí úlet. Nadcházející pokračování ponese název Chicken Run: Dawn of the Nugget, přičemž dočkat bychom se ho měli už někdy během roku 2023.

Příběh se bude odehrávat na stejném místě, kde skončil díl předchozí. Slepice se šťastně usadily na travnatém ostrůvku daleko od lidského nebezpečí, kde i nadále spokojeně přebývají. Ginger a Rockymu se navíc vylíhne malá dceruška, kterou pojmenují Molly. Vše se zdá být dokonalé, ale brzy začne všechny slepice (a dva kohouty) ohrožovat další velká hrozba, které se budou muset všichni postavit. Nyní už také máme jasnější informace o tom, kteří herci se ke druhém dílu upsali.

Slepička Molly by se měla stát jednou z hlavních postav celého filmu, přičemž už také vyšlo najevo, kdo jí nakonec propůjčí hlas. Bude to osmnáctiletá Bella Ramsey, která se proslavila především díky seriálu Hra o trůny, v němž ztvárnila na svůj věk velice drsnou a ráznou Lyannu Mormont. Herečka se také objeví po boku Pedra Pascala v očekávané seriálové adaptaci populární videohry The Last of Us, kde ztvární postavu Ellie.

Dalším nově příchozím se stane britský herec David Bradley, který nahradí Benjamina Whitrowa v roli starého kohouta Kaprála. Bradleyho mohou filmoví fanoušci znát především ze série Harry Potter, ve které ztvárnil nerudného školníka Arguse Filche. Objevil se ale i ve zmíněné Hře o trůny, kde si zahrál proradného Waldera Freye. 

Benjamin Whitrow však nebude jediný herec, který bude pro druhý díl nahrazen někým jiným. Mel Gibson a Julia Sawalha si již své role Rockyho a Ginger, dvou hlavních protagonistů z původního filmu, také nezopakují. Místo toho je nahradí Thandie Newton a Zachary Levi. I tak se ale některé hlasy z prvního dílu vrátí. Ve dvojce tak například opět uslyšíme herce jako Imelda Staunton jako Bunty, Jane Horrocks jako Babs a Lyn Ferguson jako Mac.

První film vyprávěl o velké slepičí farmě, kterou vlastní rodina Tweedyů. Oba dva lidští vlastníci jsou ale pro místní slepice (a jednoho kohouta) krutými pány. Pravidelně totiž musí produkovat dostatečný počet vajec. A slepice, které zůstanou pozadu, čeká špalek. Proto se rozhodnou vymyslet plán, jak ze svého vězení utéct.

O režii druhého filmu se postará Sam Fell, který je například jedním z tvůrců animáku Spláchnutej z roku 2006.

Jste fanoušci Slepičího úletu?