Vzpomínáte na všechny ty komedie typu Mezi námi děvčaty (2003) nebo Žába k zulíbání (2002), ve kterých hlavní hrdiny – ať už kvůli koláčku štěstí nebo vyřknutí zlé kletby – překvapí nečekaná záměna identity? Americké studio Blumhouse Productions oprášilo tento otřepaný motiv a komediálním prvkům přidalo svůj hororový nádech. Snímek Slečna bestie (v originále Freaky), který vychází v pátek 13. listopadu 2020, se nedávno připomněl dalším trailerem.

Kdyby tento film představoval klasický horor o řádění sériového zabijáka, roztomile naivní studentka Millie (Kathryn Newton) by pravděpodobně byla ta první oběť, která by na hřišti své střední školy přišla o hlavu. Na tento okamžik ve filmu paradoxně opravdu dojde, akorát během něj Millie neztratí pouze hlavu, ale rovnou celé tělo. 

Přečtěte si také: You Can't Run Forever: Sériový vrah J.K. Simmons pronásleduje mladou dívku v lesích

Po zásahu neznámé vyšší moci se totiž na druhý den probudí v těle svého vraha, jehož blissfieldská komunita přezdívá Řezníkem (Vince Vaughn). Z mladé středoškolačky se tak přes noc stal obtloustlý padesátník, po kterém pátrají strážci zákona z celé Ameriky, zatímco vraždící monstrum musí po dlouhé době opět usednout do školní lavice. Oba navíc mají jen 24 hodin na to, aby se věci vrátily do normálu, jinak ve svých nových tělech zůstanou uvězněni navěky.

Zatímco Millie prožívá svou noční můru, Řezník si novou identitu neskutečně užívá. Získal totiž krytí, o jakém se mu dříve ani nesnilo. Navrch k tomu je teď nedílnou součástí zástupu nic netušících studentů, díky kterým teď může vylepšovat své osobní skóre a popustit uzdu své brutální fantazii. Protože koho by napadlo, že se v té naivce, jež byla dosud považovaná za šikanovaného otloukánka, skrývají neukojitelné vražedné sklony?