Minulý rok na podzim se na filmovém festivalu v Torontu objevilo zbrusu nové drama od studia A24 jménem Sing Sing, které mnozí kritici vychvalovali do nebes, někteří ho dokonce označili za jeden nejlepších filmových kousků loňska. Zmíněné studio, které je známo tím, že si potrpí na kvalitě, se nedávno konečně pochlubilo oficiálním trailerem, na nějž se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do americké věznice Sing Sing, v níž je hlavní hrdina John 'Divine G' Whitfield (Colman Domingo) uvězněn za zločin, který nespáchal. Nový smysl života ale nachází v tamní divadelní skupině, kde hraje po boku dalších vězňů. Jednoho dne se k nim ale přidá nový člen jménem Clarence “Divine Eye” Maclin (jenž hraje sám sebe), přičemž dynamika skupiny se začíná měnit poté, co Maclin navrhne, aby se poprvé vrhli na komedii. Těšit se tak můžeme na příběh o lidskosti, odolnosti a síle umění. Snímek bude navíc vycházet ze skutečného rehabilitačního programu, který byl ve věznici Sing Sing založen. 

O scénář a režii se postaral Greg Kwedar, který v roce 2016 debutoval se svým thrillerem Hraniční kontrola. Dále se na scénáři podílel i jeho dlouholetý spolupracovník Clint Bentley.

Ve snímku se ještě objeví herci jako Sean Dino Johnson, Paul Raci, Sean San Jose a Jon-Adrian Velazquez.

Do amerických kin se film podívá až někdy během července 2024, na oznámení o české premiéře čekáme.