Smrt nějaké známé postavy v seriálech jako Živí mrtví (2010) nebo Hra o trůny (2011) je běžnou věcí, která k duchu obou dvou sérii zkrátka a dobře patří, ovšem když k něčemu takovému dojde v seriálech jako Simpsonovi (1989), tak je to (skoro) vždy velká věc.

A právě tento legendární animovaný seriál o žluté rodince nedávno odvysílal v rámci své 35. řady epizodu jménem Cremains of the Day, v níž se fanoušci museli rozloučit s postavou, která zemřela po pětatřiceti letech od svého prvního uvedení. Tvůrci totiž nechali zemřít Larryho, dvaačtyřicetiletého štamgasta v baru u Vočka, který zde často popíjel spolu se svým parťákem Samem. 

Pokud na Simpsonovi koukáte jen občasně, když třeba náhodou běží v televizi, je poměrně možné, že jste o existenci této postavy neměli ani potuchy, přesto se ale našlo mnoho seriálových fanoušků, které Larryho smrt rozesmutněla. Však jak již bylo řečeno, ke smrti postav, které v Simpsonových nehrají pouze epizodní roli, nedochází často. A Larry tu s námi byl několik desetiletí, respektive už od první řady.

Mnoho fanoušků na sociálních sítích už Larryho smrt oplakává, podle některých je vyloženě k neuvěření, že k ní vůbec došlo. Taktéž byli tací, kteří se domnívali, že Larry si zasloužil mnohem lepší a důstojnější odchod ze seriálu.

Na to už zareagoval i Tim Long, jeden z výkonných producentů seriálu, který se za Larryho smrt a obecně smutnější epizodu omluvil. Zároveň je ale rád, že to někteří fanoušci nesli tak těžce, protože to vypovídá o tom, jak jejich sérii milují. 

Ve výše zmíněné epizodě Larry jednoho dne u Vočka zkrátka a jednoduše… umře. Zbylí a o něco známější štamgasti se tak začnou cítit provinile, když se od Larryho matky dozvědí, že je považoval za své nejlepší kamarády, ovšem oni sami toho o něm vlastně moc nevěděli. Proto se Homer, Carl, Lenny a Vočko vydají k Larryho oblíbenému vodopádu, aby zde rozprášili jeho popel.