Již zesnulý komiksový scénárista Stan Lee byl a je bezpochyby tou největší osobností celého komiksového světa. Díky němu a jeho kolegům vznikli ti nejznámější superhrdinové z Marvel Univerza, kteří jsou tu s námi doteď. Mezi ty nejznámější patří Spider-Man, Iron Man, Hulk, Thor, Daredevil, Doctor Strange a seskupení Fantastic Four, Avengers nebo třeba X-Men.

Přečtěte si také: Marvel pripravil na Halloween ďalšie strašidelné „relaxačné“ video, tentoraz zo sveta Avengers

Jednou z jeho nejoblíbenějších postav byl však Silver Surfer, humanoidní mimozemšťan s kovovou kůží, jenž dokáže cestovat vesmírem za pomoci plavidla, které se podobá surfu. A díky jeho vztahu k této postavě vznikl ohromující komiks s názvem Silver Surfer: Podobenství. Ten obsahuje první dva sešity z roku 1988, které Stan Lee vytvořil s legendárním francouzským kreslířem Moebiem (Incal).

Jak už název napovídá, hlavní postavou komiksu je samotný Silver Surfer. „Ten se už nevznáší vesmírem, byl sražen k zemi lidskou záludností a slabostí a nyní žije jako tulák. Spí ve škarpách a už ani neupírá zrak k obloze. Ale pak se na Zem vrací Galactus. Ne aby ji pohltil, ale aby byl uctíván. Aby zachránil svět před falešným bohem, musí se Surfer znovu chopit svého prkna – protože při boji za pravdu je důležitý každý člověk.“

I když Silver Surfer: Podobenství není ve světě žádná novinka, tak pro většinu českých a slovenských čtenářů by mohla být. Vydání tohoto díla totiž připravuje nakladatelství CREW s českou lokalizací od Jiřího Pavlovského. Komiks bude navíc vydán v pevných deskách s přebalem.

Tento legendární komiksový svazek by měl vyjít 24. listopadu tohoto roku. Pokud se řadíte mezi velké fanoušky Marvel Univerza, tento titul byste rozhodně neměli minout. Předobjednávat můžete na eshopu nakladatelství CREW s počáteční slevou dvacet procent.