Michael R. Fletecher (Manifest Delusions, The Obsidian Path), autor, kterého nejspíše neznají ani čeští ani slovenští čtenáři. Na svém kontě má celkem slušný počet fantasy knih, ale pouze pro anglicky mluvící státy. Na začátku května/máje se v Česku objeví první kniha od tohoto kanadského autora. Jedná se o první díl temné fantasy série Manifest bludu s podtitulem Nespasitelní, který má v databázi goodreads.com velice slušné hodnocení.

Hlavní myšlenkou knihy je zlo fanatické sekty. Velekněz Konig Furimmer založí svou vlastní sektu, jejíž přívrženci věří, že stvoří boha, kterého budou řídit svými představami. Mladý chlapec Morgen se má stát obětí tohoto náboženství. Podle víry musí zemřít Konigovou rukou, aby měl kněz jistotu, že jejich bůh bude poslouchat i po smrti.

 

Do toho vstupuje parta tří naprostých vyvrhelů, skládající se z "šermíře", vražedné zlodějky a příčetného muže. Ty se zapletou do únosu malého chlapce, kvůli obrovské odměně, která by je zbavila jejich slabošského života. Netuší, že si ukousli moc velké soustu. Sekta je totiž plná šílenců, kteří se nechtějí vzdát bez boje a za každou cenu chtějí Morgena ukořistit zpět pro sebe, vždyť je to přeci jejich bůh. "Nemluvě o tom, že bohové, i ti stvoření, mívají své vlastní plány."  

Manifest bludu 1 je naplánovaný na 4. 5. 2020, uvidíme však jestli vydání nakladatelství Fantom Print stihne včas. Jelikož je již na jejich stránkách k dispozici velice štědrá ukázka první kapitoly, kniha už se nejspíše nachází ve fázi tisku, takže by měla stihnout vyjít v plánovaném termínu.