Netflix se snaží investovat velkou část svých prostředků i do zajímavých anime projektů. Na virtuálním panelu zvaném TUDUM nám představil další slušnou řádku nových projektů. Dočkali jsme se pokračování nových značek, i těch zavedených.

SUPERGRÁZLOVÉ (SUPER CROOKS)

„Podvodníček Johnny Bolt v téhle anime adaptaci dá dohromady ten nejlepší možný tým na svůj poslední job. To jako fakt! Od legendy komiksu Marka Millara,“ popisuje seriál Netflix. Jedná o další přírůstek do autorova superhrdinského světa zvaného Millarworld. Můžete z něj znát například Magic Order, Kick-Ass a v neposlední řadě Jupiter’s Legacy, které nedávno dostalo i hraný seriál. O jeho kvalitách se můžete přesvědčit v naší recenzi. O animovaný seriál se postará zavedené studio Bones (Cowboy Bebop, My Hero Academia), které je známé úspěšnými tituly i kvalitní animací. Podle traileru se zdá, že seriál bude našlapaný akcí a nabídne ji v takovém provedení, které by hraný seriál nemohl ukázat.

DŮM NA VLNÁCH (DRIFTING HOME)

Drifting Home vypadá na dojemný rodinný příběh. Jedná se o třetí celovečerní snímek studia Colorido. Proslavilo se filmem Penguin Highway, který byl nominován na ceny Japonské filmové akademie a A Whisker Away. Jednoho letního dne Kosuke a jeho kamarád navštíví dům určený k demolici. Z ničeho nic se však stanou obětí podivného magického fenoménu. Kolem nich není nic, jen moře. Výtvarný styl vypadá malebně, tak jako je to u všech děl tohoto studia. Premiéra je chystaná někdy na příští rok.

AGGRETSUKO 4. SÉRIE

Oblíbená červená panda Retsuko si frustraci z nevděčné kancelářské práce a každodenních trablů vybíjí po práci na deathmetalovém karaoke. A bude v tom pokračovat i tento rok v prosinci. Všechno ale nezůstane stejné. Firma, pro kterou toho tolik obětovala, se změní nečekaným způsobem a vztah s jejím přítelem bude podroben zkoušce. Bohůmžel jsme však neviděli žádné nové záběry.

Ilustrační trailer na 3. sérii

BRIGHT: DUŠE SAMURAJE

„V Japonsku zrovna začala éra Meidži, ale tenhle ronin má jiné starosti. Musí totiž spojit síly s orčím zabijákem a zkusit zachránit elfí sirotu před společným nepřítelem,“ představuje film Netflix. Jedná se o prequel k filmu Bright z roku 2017. Jednalo se o městské fantasy z naší alternativní současnosti, kde fantastické rasy jako elfové a orkové žili společně s lidmi, ačkoliv se to neobešlo bez sociálních problémů. Film nás však bere do prostředí pro fantasy běžnější. Historického Japonska. Bude plný motivů, které jsou této zemi vlastní a zároveň obohacený o evropské prvky, jako jsou například zmínění orkové. Premiéra je stanovena na 12.října.

PRETTY GUARDIAN SAILOR MOON ETERNAL THE MOVIE

Velmi rozvětvená franšíza Sailor Moon dostává další pokračování. Nový příběh začíná zatměním slunce. Zlovolná skupina známá jako Dead Moon Circus se pomocí nočních můr pokusí zmocnit krystalu, který jim dá moc nad měsícem u zemí. Je na strážkyních Sailor, aby zase jednou zachránily svět.

ULTRAMAN 2. SÉRIE

Tento projekt je jeden z těch vzdálenějších a je plánován až na rok 2022. Od událostí, které jsme viděli v Ultramanovi uběhlo již několik let. Legendární "Giant of Light" (Obr Světla) upadl v zapomnění. Věří se, že se vrátil domů potom, co chránil Zemi před mimozemskou invazí. Shinjiro zjistí, že má zvláštní schopnosti a jeho otec byl Ultraman. Je nyní na něm, aby Zemi ochránil před novou mimozemskou invazí.

Nabídka novinek na této Netflix akci však byla mnohem bohatší. Pokud chcete vědět více, o všem důležitém píšeme články, které můžete najít pod heslem TUDUM.