Už nějakou dobu je pod dohledem Disneyho v přípravě zbrusu nový seriál, jenž bude adaptací slavné série fantasy knih od Ricka Riordana, které vyprávějí o dobrodružstvích chlapce Percyho Jacksona, syna řeckého boha Poseidona. Rázem ale také vyvstala otázka, kdo si potomka známého boha moří vlastně zahraje. A přesně to nedávno odhalil sám autor Riordan. Percyho Jacksona si zahraje Walker Scobell, který nedávno zazářil v jedné z hlavních rolí ve sci-fi akčňáku Projekt Adam. Riordan se o obsazení vyjádřil následovně:

,,Měli jsme to štěstí, že Walker se na castingu objevil měsíce před vydáním snímku Projekt Adam. Ale ten film jen potvrdil to, co jsme již věděli o jeho talentu. Mně i zbytku týmu bylo jasné, že Walker měl v sobě perfektní kombinaci komediálního načasování, něhy, vzpurnosti, šarmu a hrdinství, aby ztělesnil našeho hrdinu Percyho Jacksona.“

Samotný seriál, který ponese název Percy Jackson and the Olympians, bude vyprávět příběh poloboha Percyho Jacksona, který bude jenom valit oči nad svými nově nalezenými nadpřirozenými schopnostmi. Když ho ale olympský král Zeus obviní z krádeže jeho blesku, Percy se bude muset vydat na cestu napříč Spojenými státy, aby ho našel a obnovil pořádek na Olympu. Je tudíž jasné, že první série by měla zadaptovat události z první knihy série jménem Zloděj blesku.

Nutno také dodat, že celá knižní série se již dočkala dvou filmových adaptací - Percy Jackson: Zloděj blesku z roku 2010 a Percy Jackson: Moře nestvůr z roku 2013. Ale i když se jednalo o snímky poměrně zábavné, ani jeden u kritiků a diváků moc nezabodoval. Na gauči z nich neskákal radostí ani sám autor Rick Riordan, ten proto doufá, že seriálová verze spraví chuť nejenom jemu, ale i milionům fanouškům jeho knižní série. 

Dobrou zprávou je, že Riordan se podílel na scénáři k pilotnímu dílu. Pomáhal mu s ním také Jon Steinbeck, který bude zároveň zastávat úlohu výkonného producenta. Pilotní díl má zrežírovat James Bobin, který natočil filmy jako Alenka v říši divů: Za zrcadlem Dora a ztracené město. Datum premiéry zatím neznáme, ale očekává se, že když všechno půjde dobře, seriálu bychom se mohli dočkat někdy v průběhu roku 2023.

Jste fanoušci původní knižní série? Co říkáte na filmová zpracování?