Tak se zdá, že jméno herce, který se stane novým Supermanem v připravovaném DCU snímku Jamese Gunna s podtitulem Legacy, bychom se mohli dozvědět už relativně brzy. Server Deadline uvedl, že někdy během příštího týdne proběhnou kamerové zkoušky s předními kandidáty pro roli Clarka Kenta. Do dalšího kola se podle všeho dostali tři herci.

Začneme tím nejznámějším, který je zcela bezpochyby sympatický Nicholas Hoult. Toho mohou znát například fanoušci filmové série o X-Menech, ve které ztvárnil mladší verzi mutanta Hanka McCoye. Přednedávnem s ním také vyšla hororová komedie Renfield.

Dalším kandidátem je David Corenswet, devětadvacetiletý Američan, který si zahrál v seriálech jako Politik (2019), Hollywood (2020) a Město patří nám (2022).

A třetí možností je Tom Brittney, dvaatřicetiletý Angličan, který zas zazářil v sériích jako Grantchester (2014), Cizinka (2014) a UnREAL (2015).

Jedna z těchto hvězd se tak se vší pravděpodobností stane novou tváří jednoho z nejslavnějších DC hrdinů všech dob, se kterým Gunn nakopne své nové filmové univerzum. 

Ovšem pozor, seznam se zúžil o pro herečky, které by se mohly stát novou Lois Lane, schopnou novinářkou z Daily Planet, jež je zároveň Supermanovou slavnou láskou.

O všech momentálně možných herečkách jsme však již psali v jednom z předchozích článků, ve hře je tudíž Emma Mackey, francouzská hvězda se seriálu Sexuální výchova (2019) a loňských snímků Smrt na Nilu a Emily, dále Rachel Brosnahan, držitelka Zlatého glóbu za seriál Úžasná paní Maiselová (2017), která se objevila ve filmech jako Den patriotů (2016) a Hra špionů (2020), a nakonec Phoebe Dynevor, britská herečka, jež je jednou z hlavních hvězd slavného Netflix seriálu Bridgertonovi (2020).

Ještě před měsícem byla jednou z uchazeček také Samara Weaving (Krvavá nevěsta), ale zdá se, že ta už ve hře není.

Kdy se tedy dočkáme konečné odpovědi o obsazení? Toť otázka za všechny prachy, ale příští měsíc opět proběhne v San Diegu Comic-Con, což je pro oznámení takového druhu poměrně dost dobrá příležitost. Necháme se holt překvapit. 

Podle serveru The Hollywood Reporter taktéž vyšlo najevo, že v chystaném filmu o Supermanovi by se už mohli objevit členové DC skupiny jménem The Authority, o kterých Gunn v rámci DCU také chystá celovečerní film. Sice se jedná o superhrdiny, ale zároveň jde i o pořádné skeptiky, kteří se domnívají, že účel světí prostředky.

Příběh snímku Superman: Legacy se bude každopádně odehrávat v době, kdy Superman už nějakou dobu pracuje jako Clark Kent v novinách Daily Planet, ale zároveň se snaží ochraňovat lidstvo jako létající superhrdina.

Snímek by měl premiérovat 10. 7. 2025.