Jak velké úsilí je potřeba vynaložit pro dopadení sériového vraha? Netflix přichází s napínavou krimi-sérií Had (v originále The Serpent), která je inspirována skutečnými událostmi okolo Charlese Sobhraje alias Bikini Killera, jenž si v 70. letech minulého století bral za cíl západní turisty v jihovýchodní Asii. Úspěšná minisérie, za níž stojí Hans Herbots a Tom Shankland, se nedávno rozhodla opustit britské ostrovy a představila se globálnímu publiku v oficiálním traileru.

„Zajišťuji ti tu dobrý život. Byl jsem na tebe hodný. Musíš chápat, proč se nechci smířit s tím, že chceš odejít.“ Tak zní úvodní slova nostalgické upoutávky, a nejspíš také poslední předzvěst pro oběti známého sériového vraha, přezdívaného jako francouzský klenotník z Bangkoku (Tahar Rahim). Ten si během aktivního působení v kriminální kariéře vybudoval síť kurýrů po celé Asii a západní Evropě, do níž nevratně chytal především západní klientelu.

Přečtěte si také: Kate Winslet jako vyšetřovatelka vraždy v detektivní minisérii Mare z Easttownu od HBO

Po jeho stopách se vydává Herman Knippenberg (Billy Howle), člen nizozemské ambasády, který na vlastní pěst vyšetřuje zmizení, kolem nichž se točí více otazníků než odpovědí. Jedno je však jisté – pokud nenajde toho, který okrádá, zabíjí a falšuje pasy obětí, budou lidé nadále ve velkém nebezpečí. Nejznámější asijský vrah totiž během svých hrůzných činů necítí trýznivou vinu, nýbrž blahodárnou svobodu.

Temná atmosféra mrazivé minisérie Had se začátkem roku osvědčila ve Spojeném království, nyní ale míří i ke zbytku světa, který se jí dočká již 2. dubna 2021, kdy se objeví na kartě Netflixu. Divákům se mimo hlavní protagonisty představí také Jenna Coleman, Ellie Bamber nebo Mathilde Warnier.