Po oznámení nové filmové ságy zažila legendární Duna Franka Herberta obrození. Originální románová série se dočkala nových vydání a komiksoví vydavatelé se začali předhánět s novými grafickými romány. Jen během minulého roku si fanoušci mohli užít trilogii komiksových adaptací od společnosti Abrams ComicArts či grafický román Dune: House Atreides od BOOM! Studios, který adaptoval stejnojmenný román. A ani tímto počinem komiksy ze světa Duny nekončí.

Přečtěte si také: Nový komiks Dune: House Atreides od Boom! Studios na prvých obrázkoch

Již zmiňované vydavatelství BOOM! Studios oznámilo další komiksový počin ze světa Duny. Série ponese název Dune: Blood of the Sardaukar a na rozdíl od ostatních grafických románů nám tato novinka představí příběh, který jsme doposud nespatřili ani v originálních románech, filmové adaptaci, komiksech, a dokonce ani ve videohrách.

Jak již název napovídá, série se bude věnovat císařské elitní jednotce Sardaukar. Jedná se o velmi loajální a nepřekonatelné bojovníky, kteří by pro Impérium udělali cokoliv. Příběh bude sledovat Jopatiho Kolonu, Sardaukara, jenž věří, že rod Atreidů je zodpovědný za smrt jeho rodiny a ztrátu jeho rodné planety. Názor změní až poté, co potká samotného vévodu Leta Atreida, díky němuž začne Kolona zpochybňovat svou potřebu pomsty. Komplikace nastanou, když císař pošle Sardakaurům rozkaz, aby vévodu svrhli.

Stejně jako tomu bylo u série House Atreides, na scénáři Dune: Blood of the Sardaukar opět pracují Brian Herbert, syn Franka Herberta, a Kevin J. Anderson, kteří svůj život zasvětili nejen již vytvořeným příběhům ze světa Duny, ale také tvorbě úplně nových. Fanoušci by tudíž neměli mít strach z odklonění od původních myšlenek Franka Herberta. Co se kresby týče, na ní se budou podílet ilustrátor Adam Gorham (Punk Mambo), kolorista Patricio Delpeche (Origins) a letterer Ed Dukeshire (Král, jenž byl a bude).

První sešit komiksová série Dune: Blood of the Sardaukar se v prodeji objeví 28. července/júla 2021. Do té doby si alespoň můžete prohlédnout krátkou ukázkou, kterou naleznete tomto článku.