Mnoho fanoušků se obávalo, co Disney plánuje udělat se svými Marvel seriály, které byly do 28. 2. 2022 dostupné pouze na Netflixu. Před nedávnem bylo oznámeno, že pořady zamíří na Disney Plus, avšak jen pro kanadské publikum. Co se stane s pořady pro diváky v USA a ostatních zemích, včetně České republiky, nám zůstalo skryto. Marvel nyní oznámil, že přesouvá všechny pořady Netflixu na Disney Plus i pro publikum ve Spojených státech.

Pořady budou dostupné na Disney+ již od 16. 3., nicméně jen v následujících zemích: v USA, Kanadě, Velké Británii, Irsku, Austrálii a na Novém Zélandu. Ostatní země, včetně České republiky, si budou muset ještě počkat, jelikož dle oficiálního Marvel webu budou "tyto série dostupné na všech ostatních trzích Disney+ později v tomto roce." Pokud bude Disney Plus v České republice uvedeno v létě, jak je avizováno, mohli bychom se pořadů dočkat hned s uvedením samotné platformy. Potvrzené to však není.

K očekávaným seriálům Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron fist, The Defenders a The Punisher se přidají Agenti SHIELD. Pro rodiče, kteří možná nechtějí, aby jejich děti sledovaly některé z těchto temnějších pořadů, zavede Disney+ řadu nových rodičovských kontrol, aby se dospělejší projekty Marvel nedostaly do rukou dětí.

Přečtěte si také: 7 zbytečných pokračování Disney filmů

Jak je uvedeno v prohlášení Michaela Paulla, prezidenta společnosti Disney Streaming:

Disney+ je domovem pro některé z nejoblíbenějších značek v tomto odvětví, přidání těchto temnějších akčních seriálů znamená více pořadů od značky Marvel na jedno místo. Zažili jsme velký úspěch s rozšířenou nabídkou obsahu na Disney+ na našich globálních trzích, přičemž jsme nadšeni, že v tom můžeme pokračovat i pro USA tím, že našim uživatelům nabídneme nejen skvělý obsah s novými přírůstky ze světa Marvel, ale také sadu nových funkcí, které pomohou zajistit takový zážitek ze sledování, jež je pro ně a jejich rodinu nejvhodnější."

Dříve se předpokládalo, že pro publikum ve Spojených státech by se více než pravděpodobně tyto pořady přesunuly na Hulu. Vypadá to však, že Disney chce tyto projekty ponechat v rámci svých dalších hlavních projektů Marvel Cinematic Universe, což může být dokonce vodítkem k jejich možným plánům do budoucna. Kanada, USA a další zmíněné země tedy již své pořady budou moci zanedlouho sledovat na Disney Plus. Pro nás to však znamená, že se jich pravděpodobně na této platformě také brzy dočkáme, jen to může několik týdnů, popřípadě měsíců, trvat.