Apple TV+ je videostreamovací služba na bázi měsíčního předplatného, stejně jako třeba HBO GO nebo Netflix. Předplatné stojí 139 korun měsíčně s tím, že si každý může službu vyzkoušet na 7 dní zdarma. Na jednom účtu se v rámci rodinného sdílení může koukat až 6 uživatelů najednou. 

Apple navíc dává roční předplatné Apple TV+ zdarma pokud jste si někdy po 10. září koupili nový Iphone, Ipad, Ipod touch, Mac nebo Apple TV(nabídka se nevztahuje na všechny typy zařízení!). Po zapnutí nového zařízení je zapotřebí aktivovat roční členství do 3 měsíců. Na co se ale za členství můžeme kouknout?

Rozhodně na Apple TV+ nehledejte žádnou klasiku nebo známé pořady. Apple se totiž rozhodl vsadit na exkluzivitu, takže zde najdete pouze seriály z jejich vlastní produkce, což je vlastně dobrá zpráva. Problém je, že při spuštění takovéhle služby pravděpodobně nebudete mít seriálů moc,  obzvláště ve srovnání s Netflixem nebo HBO a to by mohlo nějaké uživatele odradit. Holt budování kvalitní knihovny seriálů zabere nějaký ten čas. Je ale zapotřebí říct, že Apple se do toho obul ve velkém stylu a rozhodně si na začátek nevybral žádné nízko rozpočtové sitcomy. Naopak se snaží nalákat na slavná jména jako je Jennifer Aniston nebo Jason Momoa.

Zde je 5 titulů o kterých byste měli vědět.

See

Sci-fi/drama které se odehrává v dystopické budoucnosti, kde všichni lidé přišli o zrak. To způsobilo kolaps společnosti a masové vymírání. Zbytek přeživších lidí vytvořilo kmeny a žijí  primitivním způsobem života. Všechno se ale změní narozením dvojčat, které mají zpátky svůj zrak. Někteří to totiž považují za požehnání a příslib lepší budoucnosti, zatímco ostatní za prokletí, které je třeba co nejdřív odstranit.

The Morning Show

Je zatím vlajkovou lodí Apple TV+. hraje zde například Jennifer Aniston, Reese Witherspoon nebo Steve Carell. Seriál se točí kolem života reportérů ranních zpráv v Americe. Jejich každodenních problémů, strastí, ale i úspěchů a radostí.

The Elephant Queen

Dokumentární snímek o stádu slonů a samici Atheně, matce malého slůněte. Příběh začíná, když stádo musí opustit svoje napajedlo a vydat se na cestu hledat nové místo, kde by mohlo žít. Film klade důraz na detail a uvidíte tak slony velice zblízka v jejich nejčistší podobě. Role vypravěče se zhostil Chiwetel Ejiofor, který vás vezme do srdce sloní rodiny. 

Snoopy in Space

Krátký animovaný příběh o tom, jak se Snoopyho sen stát se kosmonautem promění v realitu.

Servant

Tenhle seriál se oproti ostatním liší v tom, že teprve vyjde a to už 28.11. Mělo by se jednat o Thriller a už z traileru je jasné, že se nejedná o nic pro slabší povahy. Mladý pár totiž kvůli zdravotním komplikacím přijde o svého nově narozeného syna. Ztrátu oba nesou hodně těžce, ale hůře to snáší manželka, která si pořídí realistickou panenku a dělá, že se neštěstí nikdy nestalo. Dokonce panence najme i chůvu, která se tváří že je všechno v pořádku a vlastně je na celém traileru asi to nejznepokojivější.

Rozjezd teda zvládnulo Apple TV+ docela slušně a rozhodně službu nezavrhujte jenom proto, že nemáte rádi Iphone nebo Mac. Ačkoli českého dabingu se zatím nedočkáme, tak všechny seriály mají aspoň české titulky a to se počítá. Pokud nás Apple vydrží bavit a zásobovat exkluzivním obsahem dále, rozhodně ho budou muset Netflix s ostatními streamovacími službami začít brát vážně.