Se seriálem The Last of Us na HBO se Sony podařilo se značkou PlayStationu proniknout do nového světa a nese to své ovoce. Není tak překvapením, že divize PlayStation Productions má rozpracováno až deset různých adaptací. Projekty zahrnují film a televizi a také trochu anime.

Mimo jiné se můžeme těšit na seriál God of War v podání Amazonu a seriál Horizon od Netflixu. Blízko dokončení je film podle Gran Turisma a v plánu je také film Ghost of Tsushima a seriál Twister Metal. Zapomenout nesmíme ještě na druhou řadu The Last of Us. O dalších projektech zatím nic nevíme.

Co je naopak jisté a pochopitelné, že seriály God of War a Horizon ukážou události nad rámec těch, které jsme mohli vidět ve hrách od studií Santa Monica a Guerrilla Games. Půjdou tedy cestou The Last of Us a mají dostat stejnou péči. Seriál místo filmu vybrali z toho důvodu, že epizodický formát jim umožňuje vyprávět příběh hry a nemusejí vše nacpat do dvou hodin.

„Dostanete příběh ze hry, ale také najdeme příležitosti, jak ho rozšířit o další postavy a více rozšířit svět, což ve hře nejde. To je pro mě vzrušující, fanoušci to budou milovat, protože uvidí, jak hra ožívá, ale zároveň zažijí nové věci, stejně jako v The Last of Us,“ prozradil Asad Qizilbash, šéf PlayStation Productions, v oficiálním podcastu PlayStationu.

Minimálně v případě Horizonu je to zajímavé, protože se před časem objevily spekulace, že by mělo jít o prequel, aby rozšířil svět hry, a ne aby odvyprávěl stejný příběh. Seriál God of War se má zase zaměřit na Kratova otcovská léta v Midgardu, tedy to, co jsme zažili ve hře God of War: Ragnarök.