Na začátku letošního roku se objevily zprávy, že by Amazon rád natočil televizní adaptaci série God of War od studia Sony ze Santa Monicy. Nyní je projekt oficiálně potvrzen pro službu Amazon Prime Video.

Na hraném seriálu by se mělo pracovat od března a podílí se na něm Amazon Studios, PlayStation Productions, Sony Pictures Television a Sony Santa Monica. Dokonce už máme k dispozici první popisek, jenž směřuje seriál k rebootu God of War z roku 2018. Zaměří se tedy na příběh poté, co Bůh války opustil starověké Řecko a přesunul se na sever.

„Když zemře jeho milovaná žena, Kratos se vydává na nebezpečnou cestu se svým odcizeným synem, aby rozptýlil její popel z nejvyššího vrcholu hory, což bylo poslední přání jeho ženy. Kratos si brzy uvědomí, že tato cesta je převlečenou epickou výpravou, která prověří pouta mezi otcem a synem a donutí Kratose bojovat s novými bohy a monstry o osud světa.“ Přesně to jsme zažili ve zmíněné hře.

Na přípravě seriálu se podílejí tvůrci seriálů Expanze a Kolo času. O scénář a výkonnou produkci se starají Mark Fergus a Hawk Ostby (oba Expanze), zatímco showrunnerem je Rafe Judkins (Kolo času). Vývojáře videoherní série bude zastupovat Cory Barlog jako výkonný producent. Právě on stál u zrodu prvního God of War a podílel se na jednotlivých dílech v rolích designéra, scenáristy nebo šéfa vývoje.

„God of War je přesvědčivá série založená na postavách, která, jak věříme, osloví diváky po celém světě, a to jak svými rozsáhlými a pohlcujícími světy, tak bohatým příběhem,“ uvedl Vernon Sanders, vedoucí televizní produkce v Amazon Studios.

„Jsme poctěni, že se můžeme podílet na dobrodružství při zkoumání mytologie God of War tak významným způsobem společně se společnostmi Sony Pictures Television, PlayStation Productions a Santa Monica Studio,“ dodal.

Jak vidno, Amazon si nechce nechat ujet vlak s videoherními adaptacemi. God of War je jeho druhý projekt z toho světa, prvním je Fallout. Dalším může být Mass Effect. Oproti tomu Netflix má na programu například Horizon Zero Dawn, Devil May Cry, Assassin's Creed, Splinter Cell a Tomb Raider, zatímco HBO sází na The Last of Us (premiéra seriálu už v lednu 2023).

Minulý týden God of War: Ragnarök, pokračování akční adventury God of War z roku 2018, obdrželo šest cen na The Game Awards 2022. Mimo jiné ocenění za nejlepší příběh a nejlepší zvukový design. Christopher Judge, herec hlavního hrdiny Krata, obdržel cenu za nejlepší herecký výkon.