Společnost Sony se na veletrhu CES 2023 pochlubila prvním videem lákajícím na připravovaný film Gran Turismo, který se v kinech objeví během letošního léta od režiséra Neilla Blomkampa podle scénáře Jasona Halla a Zacha Baylina.

V krátkém minutovém videu vidíme několik ukázek z filmu a vyslechneme si komentáře herců Orlanda Blooma, Davida Harboura a Archia Madekwea. Jde spíše o nahlédnutí do zákulisí, avšak se zdá, že snímek bude kombinovat filmové a herní záběry.

Příběh je inspirován skutečným příběhem hráče Gran Turisma Janna Mardenborougha. Jann v roce 2011 vyhrál GT Academy a stal se skutečným závodním automobilovým jezdcem. Po tomto úspěchu si vyzkoušel řadu závodních sérií po celé Evropě, včetně mistrovství Evropy F3, britského šampionátu GP a 24 hodin Le Mans. Mezi Jannovy úspěchy patří umístění na stupních vítězů v kategorii LMP2 v závodě 24 hodin Le Mans v roce 2013.

Film se zaměří na tento úspěch, respektive nesnadnou cestu. Do Janna se vžije Archie Madekwe (Bídníci) a jeho rodiče si zahrají Djimon Hounsou (Krvavý diamant, Black Adam) a bývalá členka skupiny Spice Girls Geri Halliwell-Horner. David Harbour (Stranger Things) bude trenérem hlavního hrdiny, Orlando Bloom (trilogie Pán prstenů) marketingovým manažerem a Darren Barnet (Tenkrát poprvé) špičkový jezdec GT Academy, jenž bude ohrožován Jannovým úspěchem.

Film Gran Turismo bude mít premiéru 11. 8. 2023. Připomínáme, že Sony uvedla film Uncharted s Tomem Hollandem v hlavní roli a ve spolupráci s různými partnery chystá adaptace The Last of Us, Twisted Metal, Horizon a God of War.