Série Twisted Metal od Sony míří do televize. Společnost Sony Pictures Television oznámila přípravu televizního seriálu založeného na této sérii, o který se postará producent Cobra Kai a autoři Deadpoola.

Seriál bude akční hranou komedií založenou na originálním příběhu ve světě Twisted Metalu, který napíšou Rhett Reese a Paul Wernick. Ti dříve pracovali na filmech Deadpool a Zombieland. Na vše bude dohlížet výkonný producent Michael Jonathan Smith, jenž produkoval a psal Cobra Kai. Mezi další producenty paří Will Arnett, Marc Forman a Peter Principato, stejně tak Reese a Wernick.

Říká se, že Arnett by měl namluvit klaunskou antagonistickou postavu Sweet Tooth, ale magazín Variety uvedl, že zatím nebylo nic podepsáno. Neznáme žádné herce, natož datum premiéry. Otázkou také zůstává, kde bude seriál vysílán.

„Twisted Metal je jednou z nejoblíbenějších značek PlayStationu. Jsme nadšení, že tak skvělý tým pracuje na této ikonické hře,“ řekl Asad Qizilbash, šéf PlayStation Productions. Uvidíme, zda se série probudí i na konzolích PlayStation, poslední díl vyšel v roce 2012 pro PS3, zatímco první již v roce 1995. Fanoušci tomu moc nevěří, když David Jaffe (tvůrce série) po zrušeném projektu zavřel své vývojové studio v roce 2018.

Hry Twisted Metal se zaměřují na demoliční derby, každá sleduje jiný příběh točící se kolem tohoto derby konajícího se jednou ročně. Seriál se má údajně soustředit na dosud nespecifikovaného hrdinu v post-apokalyptické pustině, který se snaží doručit tajemnou zakázku výměnou za příslib lepšího života. Pomáhat mu v tom bude zloděj aut. Ten se bude hodit zejména při střetech s divokými nájezdníky a nástrahami, včetně vyšinutého klauna ve zmrzlinářském autě.

Dalším projektem PlayStationu je seriál podle The Last of Us od Naughty Dog. Za ním stojí HBO a tvůrce Černobylu - nedávno byli odhaleni ústřední herci.