Vetřelec se k nám brzy vrátí se vší parádou. Nejenže letos vyjde nový film s pracovním názvem Alien: Romulus, ale v přípravě také máme Vetřelce seriálového, který si vzal pod palec scenárista Noah Hawley (Fargo). Natáčení začalo už minulý rok v létě v Thajsku, nicméně to na nějaký čas pozastavila stávka herců. Nyní je hlavní část produkce opět v plném proudu. A pokud vše půjde dobře, první sezóna by měla premiérovat někdy v roce 2025.

„První sezóna“ píšeme záměrně, protože Hawley pro server Collider potvrdil, že seriál dostane hned několik řad, přesné číslo však neuvedl. Dobrou zprávou také je, že Hawley už má evidentně jasnou představu o tom, jak seriál vlastně skončí. Scenárista prohlásil, že projekt může mít „smysl“ pouze tehdy, pokud má jasný konec. A že pokud nevíme, kam námi vymyšlený příběh vlastně dojde, tak bychom ho ani neměli začít vyprávět. 

Je rozhodně fajn vědět, že Hawleyho Vetřelec bude tedy projektem s jasnou vizí o tom, kde začne a kde také skončí. Což je pro příběhově založené série, jejichž dějová linka se posouvá kupředu s každou vydanou epizodou, určitě dobré znamení. Teď už se jen musíme modlit, aby byl kvalitní i výsledný produkt, ale Hawley díky výše zmíněnému Fargu, jemuž nedávno doběhla pátá řada, dokázal, že jde o fakt talentovaného pisálka.

Co se samotného příběhu týče, tak už víme, že se bude jednat o prequelovou sérii, která se bude odehrávat desítky let před událostmi prvního Vetřelce (1979) od Ridleyho Scotta. Zasazený by měl být podle všeho na Zemi, ale jelikož má být jedním z hlavních témat objevování vesmíru, celou dobu na ní zřejmě nezůstaneme. 

Už nějakou dobu máme také na palubě hlavní herce. V seriálu se objeví Alex Lawther (The End of the F***ing World) jako voják CJ Hermit, Sydney Chandler (Pistol) jako hybrid Wendy, Samuel Blenkin (Černé zrcadlo) jako Boy Cavalier, Essie Davis (Babadook) jako Dame Sylvia, Kit Young (Světlo a stíny) jako Tootles, Adarsh Gourav (Bílý tygr) jako Slightly a Timothy Olyphant (Mandalorian) jako Kirsch.

První řada by měla podle všeho obsahovat 8 epizod. Na FX bude seriál premiérovat v roce 2025, u nás ho snad nabídne Disney+.