Už od loňského roku víme, že Dexter, nejsympatičtější sériový vrah Ameriky, se vrátí. Jelikož ale byl jeho příběh definitivně uzavřen v pár let staré sezóně Nová krev, tak tentokrát to bude v podobě seriálového prequelu. A ten už se pomalými krůčky dává dohromady. Těšit se tak můžeme na sérii jménem Dexter: Original Sin, který se opět zaměří na titulního Dextera Morgana, sériového vraha, jenž zabijí pouze padouchy a zločince. S návratem Michaela C. Halla a dalších známých tváří už ale nepočítejte, seriál nabere na palubu nové herce. A už se nám zformovala hlavní trojice.

Mladší verzi Dextera si zahraje britský herec Patrick Gibson, jehož můžeme znát z dramatu Tolkien (2019) a druhé řady fantasy seriálu Světlo a stíny (2021).

Dále se k seriálu připojil Christian Slater, který si zahraje Harryho, Dexterova adoptivního otce, který pro našeho antihrdinu vytvořil kodex, podle něhož může zabíjet pouze padouchy. Slater je známá hvězda z titulů jako Jméno růže (1986), Pravdivá romance (1993) a Mr. Robot (2015).

A nakonec tu máme Molly Brown, která si zahraje Debru, Dexterovu neuvěřitelně sprostou ségru, která půjde v otcových šlépějích a začne pracovat u policie. Herečka si zahrála například v mysteriózním dramatu Ztracené dívky (2020) a komedii Maturitní ročník (2022). 

Prequel by se měl odehrávat v roce 1991, to znamená 15 let před událostmi první sezóny původního seriálu.

Podle oficiálního popisu Dexter přejde ze studentského života na dráhu mstícího se sériového vraha. Když však své krvežíznivé tužby nedokáže dále ignorovat, bude se muset naučit usměrnit svou vnitřní temnotu, to znamená svého „Temného pasažéra“. Pod vedením svého otce Harryho tak přijme kodex, který mu pomůže najít a zabít ty, co si zaslouží ze společnosti zmizet, aniž by se dostal pod radar ochránců zákona. Pro mladého Dextera to bude zajímavá výzva, protože právě nastupuje na stáž v laborce na policejním oddělení v Miami.

Kdo viděl původní seriál, tak ví, že útržky z Dexterova mládí nám již ukázala první řada, dokonce jsme se stali svědky skonání jeho vůbec první lidské oběti. Tak uvidíme, zda se chystanému prequelu podaří na tyto sekvence nějak uvěřitelně navázat. 

Skvělou zprávou je, že seriál povede Clyde Phillips, který původního Dextera vedl v době jeho zlaté éry, to znamená během jeho prvních čtyř sezón. Následně se vrátil i pro Novou krev, kde seriál (částečně) vykoupil po naprosto úděsné 8. řadě, která měla být původně finálová. K režii je zatím upsaný Michael Lehmann (Smrtící atrakce). Prequel by měl nabídnout 10 epizod, zda pak dostane další řadu, se necháme překvapit.

Původní Dexter patří mezi nejslavnější a za mě osobně i nejlepší seriálové tituly nultých let, který obsahuje výborně napsané postavy, nervy drásající napětí a i povedený humor. Pokud jste ho ještě neviděli, rozhodně mu dejte šanci, minimálně prvních 5 sezón opravdu stojí za zhlédnutí, pak už to jde s kvalitou bohužel strmě z kopce.