Kvalit původního a vynikajícího seriálu už to asi nedosáhne, přesto by ale mohlo některé fanoušky potěšit, že Dexter se vrátí v podobě prequelové série, jež ponese název Dexter: Original Sin. Opět se tak můžeme těšit na příběh sympatického krevního analytika, který je zároveň sériovém vrahem, jenž však loví pouze padouchy a zločince. Tentokrát však zavítáme do jeho mladších let. Nyní se nám obsazení zase o něco rozrostlo, těšit se tak můžeme na návrat Dexterových kolegů z práce.

James Martinez si zahraje Angela Batistu, dobráckého detektiva na policejním oddělení v Miami, který měl s Dexterem vždy kamarádský vztah. Herce můžeme znát ze seriálových titulů jako Domek z karet (2013), Nepohádky (2018) a Já, Victor (2020).

Christina Milian se nám představí jako Maria LaGuerta, která v původní sérii pracovala u policie na oddělení vražd jako poručík. Je otázkou, jakou pozici bude mít v prequelu, tipl bych si ale, že zde bude ještě jen detektiv. Americká herečka se objevila v titulech jako Prci, prci, prcičky (1999), Bejvalek se nezbavíš (2009) a Letovisko lásky (2021).

Alex Shimizu si zahraje Vince Masuku, Dexterova vědeckého kolegu a perverzáka s úchylným humorem, na jehož ikonický a přiblblý smích nejde zapomenout. Shimizu si zahrál v seriálech jako Černá listina (2013) a Teror (2018).

A nakonec je zde Reno Wilson, který si překvapivě nezahraje drsňáckého poldu Doakese, nýbrž novou postavu jménem Bobby Watt, jednat se má o jakéhosi Harryho dlouholetého parťáka a důvěrníka. Herec se objevil v seriálech jako Mike a Molly (2010) a Hodný holky (2018). 

Co se zbytku obsazení týče, tak už víme, že mladého Dextera si zahraje Patrick Gibson (Světlo a stíny), jeho výše zmíněného adoptivního otce Harryho Christian Slater (Pravdivá romance) a jeho tvrdohlavou sestru Debru zas Molly Brown (Maturitní ročník). Natáčení už každopádně odstartovalo v Miami, kde se odehrával i původní seriál.

Prequel bude zasazen do roku 1991, Dexter tak ze studentského života míří na dráhu mstícího se sériového vraha. Když však své krvežíznivé tužby nedokáže dále ignorovat, bude se muset naučit usměrnit svou vnitřní temnotu. Pod vedením svého otce Harryho tak přijme kodex, který mu pomůže najít a zabít ty, co si zaslouží ze společnosti zmizet, aniž by se dostal pod radar ochránců zákona. Pro mladého Dextera to bude zajímavá výzva, protože právě nastupuje na stáž v laborce na policejním oddělení v Miami.

Showrunnerem a hlavním scenáristou je Clyde Phillips, který původní seriál vedl během jeho prvních čtyř sezón, to znamená v době, kdy jeho kvalita byla stále fantastická. Potěší také fakt, že jedním z výkonných producentů je i Michael C. Hall, Dexterův bývalý představitel.

O režii se má postarat Michael Lehmann (Smrtící atrakce), přičemž celkově bychom se měli dočkat 10 epizod. Zatím není známo, kdy přesně se prequelu dočkáme, ale mohlo by to být už někdy během první půlky příštího roku.