Jak jsme vás již informovali, minulý týden se konečně rozjela produkce seriálu Percy Jackson and the Olympians, který bude adaptací slavné knižní série od Ricka Riordana. Příběh se zaměří na poloboha Percyho Jacksona (Walker Scobell), kterého olympský král Zeus obviní z krádeže jeho blesku. Percy se tak bude muset vydat na cestu napříč Spojenými státy, aby ho našel a obnovil pořádek na Olympu. Spolu s ním se za dobrodružstvím vydají i jeho parťáci Grover (Aryan Simhadri) a Annabeth (Leah Jeffries). Hlavní hrdinské trio už obsazené máme, ale co zbytek? Inu, už víme o pěti hercích, kteří si v seriálu zahrají také. A dokonce i víme, kterých postav se ujmou. 

V seriálu se dočkáme herečky Megan Mullally, která ztvární Alecto, jednu ze tří fúrií ve službách Háda, která se zároveň maskuje za Percyho nepříjemnou učitelku matematiky. V první knize, tedy Zloděj blesku, jejíž události bude seriál adaptovat, ji Hádes povaří, aby Percyho dopadla a zlikvidovala.

Jason Mantzoukas si zas zahraje Pana D, tedy samotného Dionýsa, boha vína a veselí, který vede Tábor Polokrevných. Ovšem příliš nadšený z toho není, přičemž mnohem raději by se vrátil zpět na nebesa ke své ženě Ariadně, kterou přebral hrdinovi Théseovi.

Glynn Turman, hvězda ze seriálu The Wire, si zahraje Cheiróna, kentaura se sněhobílou srstí, který je taktéž slavným trenérem hrdinů. Než Cheirón odhalil svou pravou totožnost, vydával se za Percyho učitele latiny, tedy za pana Brunnera.

Virginia Kull a Timm Sharp se v seriálu objeví jako Percyho matka Sally Jackson a otčím Gabe Ugliano. Sally je popisována jako „milující, ochranitelská a obětavá“, přičemž ví, že jednoho dne bude muset svého syna nechat napospas bohům Olympu. Gabe je na druhou stranu „sobecký, drzý a bojovný“.

Na rozdíl od filmových adaptací je Rick Riordan ze seriálu nadšený. Sám také dohlíží na produkci, přičemž se i podílel na scénáři k pilotnímu dílu. Pomáhal mu s ním také Jon Steinbeck, který bude zároveň zastávat úlohu výkonného producenta. Datum premiéry zatím neznáme, ale očekává se, že když všechno půjde dobře, seriálu bychom se mohli dočkat někdy v průběhu roku 2023.