Dnešní datum, 23. říjen/október, můžeme označit jako oficiální den postapokalyptické herní série Fallout. A to jednoduše proto, že právě 23. 10. 2077 došlo - nebo spíš dojde - k jaderné válce, která má za následek zpustošený stav světa, jak ho známe z řady více či méně kultovních her. A taková událost se samozřejmě musí oslavit.

Očividně slaví také v Amazonu, protože při příležitosti dne Falloutu jsme dostali konkrétní datum premiéry očekávaného seriálu, který rozšíří nabídku streamovací služby Amazon Prime Video. Seriálový Fallout, který vzniká ve spolupráci Amazonu, produkční společnosti Kilter Films, vydavatele Bethesda Softworks a vývojářského studia Bethesda Game Studios, konkrétně odpálí první bombu 12. dubna/apríla 2024. Na možnost zažít nový příběh z postapokalyptického Los Angeles si tak budeme muset počkat ještě několik měsíců.

Datum premiéry seriálu bylo přitom odhaleno prostřednictvím krátkého videa zveřejněného na sociálních sítích, jež využívá rozhraní a operační systém ikonického příručního zařízení s názvem Pip-Boy, které je nepostradatelným společníkem při hraní libovolného Falloutu. Tak nějak pochybujeme, že budeme moci i při sledování seriálu přepínat mezi záložkami inventáře, mapy nebo rádia, ale věříme, že v tom kódu, kterým video začíná, by pozorní fanoušci mohli dříve či později najít něco zajímavého.

Něco zajímavého ale s určitostí dostanou příznivci multiplayerového Falloutu 76. Vývojáři z Bethesdy Game Studios oznámili, že právě dnes startují oslavy 5. narozenin hry, přičemž budou pokračovat i v průběhu listopadu/novembra. Ano, 14. 11. tomu bude přesně 5 let od toho neslavného startu, který pověst Falloutu 76 navždy poskvrnil. Od té doby sice tvůrci odvedli pořádný kus práce a dnes mohou nabídnout docela uspokojivý zážitek, ale máme pocit, že příznivci Falloutu budou mít radost spíš z možnosti zakroužkovat si v kalendářích konkrétní datum premiéry seriálu než z čehokoliv, co nám může v dohledné době nabídnout Appalachia s jejím šestnáctinásobným množstvím detailů.