Pokud jde o chystanou tvorbu vývojářského herního studia Bethesda Game Studios, které stojí za fantasy ságou The Elder Scrolls a většinou moderních přírůstků do postapokalyptické série Fallout, aktuálně je samozřejmě nejvíc sledované blížící se vesmírné RPG Starfield. Nezapomínejme ale na to, že Amazon právě ve spolupráci s Bethesdou Game Studios a vydavatelem Bethesdou Softworks připravuje seriálový Fallout.

O seriálu jsme mohli dosud slyšet a číst hlavně díky různým únikům a fotografiím z míst, kde se televizní příspěvek do známé herní série natáčí. Německá výstava Gamescom ale přináší nové a tentokrát oficiální detaily, díky nimž víme, že seriálový Fallout bude na platformě Amazon Prime Video k dispozici někdy v průběhu roku 2024.

Amazon prostřednictvím nového plakátu a Twitteru potvrdil, že se seriál zaměří na Vault 33, jeden z protiatomových krytů společnosti Vault-Tec, jež jsou pro sérii klíčové už od vydání originálního Falloutu z roku 1997. Asi nejzajímavější je pak skutečnost, že Vault 33 najdeme na území Los Angeles, takže Fallout zase jednou dějově míří na západní pobřeží Spojených států, z něhož k nám v roce 2010 přišel kultovní Fallout: New Vegas.

Návštěvníci Gamescomu mohli dokonce po skončení prezentace Starfieldu vidět první teaser, který nabízí pohled na členy Bratrstva oceli (Brotherhood of Steel) nebo přestřelku ve westernově laděném městečku. Podle serveru GamesRadar prý kreativní ředitel Bethesdy Game Studios Todd Howard prohlásil, že teaser nebude zveřejněn na internetu, brzy ale dojde na další, větší příležitost vidět seriálový Fallout v pohybu.

Podle Howarda je pak seriál inspirován mimo jiné sci-fi filmem Interstellar od slavného režiséra Christophera Nolana. Důvodem je podle všeho prostý fakt, že pod scénářem Interstellaru je podepsán Jonathan Nolan, který je také jedním z hlavních tvůrců seriálového Falloutu. Tomu tedy říkáme rodinný byznys, i když si jakoukoliv jinou spojitost Falloutu a Interstellaru nějak neumíme představit, nemluvě o případné podobnosti.