Už zítra se v nabídce Disney+ objeví první dvě epizody série Obi-Wan Kenobi, a tak je nejvyšší čas začít lákat na další příběh ze světa Star Wars, který hodlá streamovací služba od Disneyho v následujících měsících nabídnout. Seznamte se se sérií Andor, která, jak už napovídá její název, přibližuje život Cassiana Andora, jedné z hlavních postav filmu Rogue One: Star Wars Story z roku 2016. Tato série byla nově přiblížena zásluhou prvního teaseru, který si odbyl premiéru v rámci právě probíhající akce Star Wars Celebration v americkém Anaheimu.

Andor slibuje nový pohled na Star Wars galaxii, přičemž se nebude zaměřovat pouze na cestu samotného Cassiana, během níž má objevit, co všechno může zjistit. Jde také o ukázku éry plné nebezpečí, klamu a intrik, stejně jako o příběh rodícího se povstání proti Impériu. Proto bude jednou z hlavních postav série senátorka Mon Mothma, budoucí povstalecké vůdkyně a první kancléřky Nové republiky.

I díky tomu můžeme v teaseru krátce vidět třeba imperiální senát na planetě Coruscant, rozhodně ale nejde o jedinou dobře známou nebo povědomou součást nového videa. Dokazují to imperiální Death Troopeři, klonovaní vojáci nebo vozidla, která evokují například film Solo: Star Wars Story. A pokud jde o konkrétní časové zasazení, Andor se odehrává pět let před událostmi filmového Rogue One.

Série Andor startuje na Disney+ 31. srpna/augusta 2022. Ten den uvidíme první dvě epizody. Tvůrci dokonce během Star Wars Celebration prozradili, že už mají natočeno 12 epizod, což naznačuje, že tentokrát nás zjevně nečeká nějaká mini-série o několika dílech. Na podzim má být dokonce natočeno dalších 12 epizod, které pokryjí události následujících čtyř let, přičemž poslední scéna bude přímo spojená s Rogue One.

V hlavní roli Cassiana Andora se opět objeví Diego Luna, zatímco Genevieve O’Reilly zdaleka ne poprvé představuje Mon Mothmu. Obsazení dále zahrnuje jména jako Stellan Skarsgård, Adria Arjona, Denise Gough nebo Kyle Soller. Výkonnými producenty jsou pak Kathleen Kennedy, Sanne Wohlenberg, Diego Luna a Michelle Rejwan, zatímco Tony Gilroy si připisuje zásluhy jako tvůrce série a showrunner.