Jak už nějaký ten pátek víme, Disney připravuje zbrusu novou seriálovou adaptaci slavné knižní série o statečném synovi Poseidona, která ponese název Percy Jackson and the Olympians. Na začátku minulého měsíce navíc konečně odstartovala produkce, tudíž mnozí fanoušci počítali s tím, že bychom se premiéry na Disney+ mohli dočkat už někdy v průběhu příštího roku. Ale jak se zdá, nakonec si budeme muset na seriál počkat o něco déle. Odhalil to sám Rick Riordan, autor původních knižních předloh, který se nedávno rozpovídal o momentálně probíhajícím natáčení.

Autor odhalil, že zatím jde všechno podle plánu, přičemž už dokončili hlavní část produkce k první epizodě. Zároveň ale uvedl, že natáčet se patrně bude až do konce letošního roku. Pak přijde na řadu postprodukce, která stoprocentně také zabere nějaký čas. 

Riordan, který na celý seriál dohlíží, tak následně uvedl, že premiéry první řady bychom se tak tím pádem měli dočkat až někdy na začátku roku 2024. Je to sice jen autorův odhad, ale zároveň oznámil, že s rokem 2023 by fanoušci skutečně počítat neměli.

,,Dlouhé čekání? Ano, to je pravda. Na druhou stranu jsme dva a půl roku pracovali v zákulisí, abychom tenhle projekt rozjeli. A na pořádnou adaptaci jsem čekal přes patnáct let, takže si myslím, že o něco delším čekáním můžeme dostat kvalitní sérii, na kterou budeme hrdí. Další věc, kterou jsem již řekl, ale stojí za to ji zopakovat: Tento seriál je pro nás všechny tím vůbec nejambicióznějším projektem, dokonce i pro naše ostřílené a zkušené členy týmu. Obrovské množství lokací. Náročné speciální efekty. Mladí herci v čele příběhu. To vše chce čas. Ale odměna bude stát za to. Jsem o tom přesvědčen.“

Rick Riordan taktéž odhalil, že počítají s tvorbou dalších sérií. A to i přestože Disney jim zatím ještě nedal zelenou. 

První série by měla zadaptovat události z první knihy série jménem Zloděj blesku. Příběh se tak zaměří na poloboha Percyho Jacksona (Walker Scobell), kterého olympský král Zeus obviní z krádeže jeho blesku. Percy se tak bude muset vydat na cestu napříč Spojenými státy, aby ho našel a obnovil pořádek na Olympu. Spolu s ním se za dobrodružstvím vydají i jeho parťáci Grover (Aryan Simhadri) a Annabeth (Leah Jeffries).

Riordan se také podílel na scénáři k pilotnímu dílu. Pomáhal mu s ním také Jon Steinbeck, který bude zároveň zastávat úlohu výkonného producenta. Pilotní díl zrežíroval James Bobin.