Návrat do Bradavic v podobě seriálového Harryho Pottera je od nás stále ještě na míle vzdálený, ale už alespoň víme, kdy přibližně můžeme plánovaný reboot očekávat. David Zaslav, generální ředitel Warner Bros. Discovery, nedávno odhalil, že seriál by měl na službě Max (HBO Max) premiérovat někdy během roku 2026.

Zároveň uvedl, že se před několika týdny sešel v Londýně jak s autorkou původních předloh J. K. Rowlingovou a jejím týmem, tak i s Channing Dungey (šéfkou Warner Bros. Television Studios) a Caseym Bloysem (ředitelem HBO). Podle Zaslava se už všechny strany nemohou dočkat, až slavné kouzelnické franšíze vdechnou nový život. 

Zmíněná Channing Dungey také minulý měsíc v rozhovoru pro Variety vyvrátila zvěsti o tom, že už se vybírá obsazení. Podle jejích slov je prvním krokem nejdříve najít ideálního showrunnera, který seriál povede, teprve poté mohou začít konverzace o castingu.

Showrunnera zatím stále ještě na palubě nemáme, ale před měsícem jsme se dozvěděli jména některých filmařů, kteří Warnerům již předložili své nápady a vize. Patří mezi ně například Martha Hillier (Poslední království), Kathleen Jordan (American Princess), Tom Moran (Ďáblova hodina) a Michael Lesslie (filmová adaptace Assassin’s Creed). Otěže hlavního tvůrce ale mohou nakonec připadnout někomu úplně jinému. 

Plánovaný seriál by měl údajně trvat kolem deseti let, přičemž to vypadá, že každá nová sezóna zadaptuje jednu knihu ze série. Ale uvidíme, zda budoucí showrunner a jeho scenáristický tým nepřijdou s jinými plány.

Rowlingová by každopádně měla na projekt dohlížet jako jedna z výkonných producentek. Podle producenta Davida Heymana máme čekat adaptaci, která prozkoumá knihy do větší hloubky.