Za několik týdnů uvede služba The Roku Channel seriálovou adaptaci slavné knižní série Kronika rodu Spiderwicků. Na světě nyní máme i plnohodnotný trailer, na který se můžete podívat výše.

Jak znalci vědí, příběh se bude točit kolem rodiny Graceových, kterou tvoří bratři Jared (Lyon Daniels) a Simon (Noah Cottrell), jejich sestra Mallory (Mychala Lee) a matka Helen (Joy Bryant). Ti všichni se nastěhují do starého domu Spiderwicků, v němž se skrývá tajemný a magický svět, jenž je plný fantastických bytostí. Ne všechny ale budou přátelské, i nejnovější trailer se z velké části zaměřuje na antagonistu Mulgaratha (Christian Slater), který si o lidstvu rozhodně nic dobrého nemyslí.

Chystanou adaptaci měla původně vydat službě Disney+, nicméně ta od seriálu následně dala ruce pryč. Nejnovější trailer už oproti předešlé upoutávce vypadá o něco lépe, přesto ale pochybujeme, že ze seriálu bude nějaké oslnivé veledílo. 

Showrunnerem a hlavním scenáristou je Aron Eli Coleite, který je také jedním z tvůrců slavného seriálu Zámek a klíč (2020). Režii prvních dvou epizod si vzala na starost Kat Coiro (She-Hulk: Neuvěřitelná právnička).

Dále se v seriálu objeví herci jako Hunter Dillon, Alyvia Alyn Lind, Jack Dylan Grazer a Patty Guggenheim.

Seriál uvede 19. 4. 2024 služba The Roku Channel, která v našich končinách dostupná není.