Už letos se dočkáme zcela nového seriálu od Amazonu, který nás zavede zpět do fantastického světa J. R. R. Tolkiena. A Amazon nám nadělil zcela první kratičký teaser trailer, který zároveň odhalil oficiální název celého seriálu. Však už bylo načase! Na nedávno zveřejněné video se můžete podívat výše. Seriál ponese název The Lord of the Rings: The Rings of Power. Jelikož už víme, že seriál se bude odehrávat během Druhého věku, je tudíž už konečně oficiálně jasné, že se v něm určitě dočkáme i Saurona. Tentokrát však v mnohem sličnější podobě, ve které svedl elfské kováře, aby ukovali Prsteny moci. Dočkáme se taktéž příběhu dúnadanského království Númenor, kterému na začátku věku započala zlatá éra. Ve stejném věku se ale království dočkalo taktéž svého slavného pádu. 

Trailer je doprovázen ženským hlasem, který se vší pravděpodobností patří herečce Morfydd Clark, nové představitelce Galadriel. Potvrzené to sice není, ale rozhodně by to dávalo smysl, protože tu samou řeč pronesla i Cate Blanchett na začátku Společenstva prstenu. Mocná elfka tak zopakuje významné události, ke kterým došlo během Druhého věku. A které následně vedly k velké válce proti Sauronovi, který si umanul, že když jeho tehdejší pán Melkor už není, stane se největším temným pánem on sám. Trailer taktéž doprovází hudba, která se očividně snaží napodobit ony ikonické symfonie z filmové trilogie, za které je zodpovědný legendární Howard Shore. 

Je jasné, že pokud nám Amazon nadělil zcela první teaser, oficiálního traileru bychom se mohli dočkat už velice brzy. Tvůrci celého seriálu jsou Patrick McKay a John D. Payne, oba například pracovali na sci-fi snímku Star-Trek: Do neznáma z roku 2016. V seriálu se tak objeví celá řada herců, například Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Ismael Cruz Cordova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers a Daniel Weyman. Premiéra je stanovená na 2. 9. 2022.