Téma tajemných kultů je vždy dobrou přísadou pro řádně znepokojivou podívanou. Něco takového bychom měli každopádně čekat i u nadcházejícího australského seriálu V Clearingu, který bude vycházet z bestselleru In The Clearing z roku 2019 od J. P. Pomarea. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Podle něho bychom tak měli čekat řádně pochmurnou podívanou, ve které si hlavní protagonistku zahraje Teresa Palmer. Podle oficiální synopse se zdá, že bude muset čelit démonům vlastní minulosti, aby mohla zastavit podivný kult, který unáší děti. Podle traileru se zdá, že jeho vůdkyní se stane tajemná žena, kterou si zahraje Miranda Otto, hvězda z trilogie Pána prstenů. 

Jednu z hlavních postav si také zahraje Guy Ritchie, jehož hlavní hrdinka příběhu požádá o pomoc. Zda ale u něho nakonec pochodí, je samozřejmě zatím ve hvězdách.

Původní Pomareova předloha si každopádně brala inspiraci z opravdového kultu jménem The Family, který působil v jihovýchodní části Austrálie od 60. do 90. let. Taktéž se jednalo o jeden z mála kultů, který založily a vedly ženy. Mohli bychom se tak těšit na řádně psychologický thriller, který bude spoléhat především na temnou atmosféru, určité napětí a kvalitní konverzačky. 

Showrunnery seriálu se stalo duo Matt Cameron a Elise McCredie, které také stálo z velké části za vznikem úspěšné krimi série Jack Irish (2016). Oba dva tvůrci stáli také za scénářem, se kterým jim pomáhal jak výše zmíněný autor J. P. Pomare, tak i herec Osamah Sami. O režii jednotlivých epizod se postarali Gracie Otto a Jeffrey Walker.

Dále se dočkáme herců jako Julia Savage, Anna Lise Phillips, Kate Mulvany, Xavier Samuel, Claudia Karvan, Gary Sweet, Doris Younane a Mark Coles Smith.

Oficiální premiéra na Disney+ je stanovená na 24. 5. 2023.