Když se novináři rozhodnou zabrouzdat do temného a nebezpečného světa organizované mafie, nemusí to s nimi dopadnou dobře. Přesně o tom by měl vyprávět zcela nový thrillerový seriál od HBO Max, který ponese název Tokyo Vice. Příběh se zaměří na mladého a schopného novináře jménem Jake Adelstein (Ansel Elgort), který je opravdu velkým milovníkem japonské kultury a Japonska obecně. Rozhodne se proto najít si práci přímo v Tokiu, přičemž se naučí i vcelku slušně japonsky. Jake je ale novinářem velice zvídavým. Jednoho dne se tak rozhodne, že se podívá na pravou tvář Tokia. Tu však může odhalit pouze nahlédnutím do života členů nebezpečné Jakuzy, která ovládá celé tokijské podsvětí. 

Jake se původně zaměřil na psaní o místním zločinu, s čímž mu mnohdy pomáhal i jistý Hiroto Katagiri (Ken Watanabe). Pokud však Jake nepronikne přímo mezi samotné gangstery z Jakuzy, nikdy s žádnou opravdovou peckou nepřijde. Jake se tak následně setká se Satem, jedním z nejvyšších představitelů místní zločinecké organizace v Tokiu, aby se mohl o městském podsvětí dozvědět více. Jake si však brzy uvědomí, že začíná až příliš překračovat hranice bezpečí. A pokud zajde až příliš daleko, ani jeho novinářská neutralita mu nezajistí bezpečí. Celý seriál je inspirován skutečnými událostmi, přičemž pilotní epizodu zrežíruje legendární filmař Michael Mann, tvůrce krimi thrillerů jako Nelítostný souboj a Miami Vice. Tudíž se rozhodně máme na co těšit. 

Tvůrcem a hlavním scénáristou celého seriálu je J. T. Rogers, který je například zodpovědný za historické drama Oslo z roku 2021. Mezi další scénáristy patří Jessica Brickman a Adam Stein. Kromě výše zmíněných se v seriálu také objeví herci jako Rinko Kikuchi, Rachel Keller, Ella Rumpf, Hideaki Ito, Sho Kasamatsu a Tomohisa Yamashita.

Oficiální premiéra je stanovená na 7. 4. 2022.