Pozor! Následující článek obsahuje spoilery k poslední řadě seriálu The Walking Dead!

Před několika dny nám skončila jedna velká éra. Seriál The Walking Dead po neuvěřitelných jedenácti sezónách skončil, což mnozí fanoušci náležitě oplakali. Ale to samozřejmě neznamená, že se s celým univerzem loučíme, protože se v budoucnu dočkáme hned několika seriálových spin-offů.

Jedním z nich bude i série The Walking Dead: Dead City, která se zaměří na dobrodružství Maggie (Lauren Cohan) a Negana (Jeffrey Dean Morgan) v zombíky zamořeném New Yorku. A stanice AMC+ se tak nedávno pochlubila prvním oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše. Stále se však ještě nejedná o plnohodnotnou upoutávku, ovšem i tak nám dá o něco lepší představu, co vlastně můžeme od nového seriálu očekávat. 

Seriál by nám taktéž měl vysvětlit, co vlastně obě postavy přinutilo k cestě do New Yorku. Pokud jste již zhlédli poslední epizodu původního seriálu, tak víte, že Maggie a Negana zanechala na relativně bezpečném místě, navíc oba zde mají blízkou osobu, kterou by rozhodně jen tak neopustili. Pro Maggie je to její syn Hershel a pro Negana zas jeho těhotná žena Annie. Je snad možné, že se jim něco stane? Nebo oba zůstanou v bezpečí u Společenství? Na odpovědi si holt budeme muset počkat až do příštího roku, kdy bude seriál na AMC+ premiérovat.

Už ale každopádně víme, že oba protagonisté narazí v New Yorku na další přeživší, kteří budou mít všelijaké úmysly. V seriálu si má taktéž například zahrát herec Gaius Charles, který má ztvárnit postavu nemilosrdného Perlieho Armstronga. Více informací o ději nám ale snad odhalí plnohodnotná upoutávka, které bychom se mohli dočkat pravděpodobně za několik měsíců. 

Kromě nových postav, akce a napětí bude také zajímavé sledovat, jakým směrem se bude rozvíjet komplikovaný vztah obou dvou hrdinů, mezi kterými žádné opravdové přátelství pravděpodobně nikdy nevznikne. Ale kdo ví.

Showrunnerem a hlavním scenáristou pro The Walking Dead: Dead City se stal filmař Eli Jorne, který je jedním z tvůrců komediálního seriálu Zornův syn z roku 2016. Taktéž sepsal scénář k páté epizodě desáté série The Walking Dead, která nesla název What It Always Is. V úspěšném zombie seriálu ale působí už léta, vykonával mimo jiné i pozici koproducenta.