Tak to vypadá, že na nový seriál ze světa Živých mrtvých (The Walking Dead), který by mohl pro celé slavné zombie univerzum otevřít zcela novou etapu, nebudeme muset čekat dlouho. Konečně jsme se totiž dozvěděli, kdy seriálová podívaná jménem The Walking Dead: Daryl Dixon vyjde.

Na AMC a AMC+ bude nové Darylovo dobrodružství premiérovat 10. 9. 2023. Což je poměrně příjemné překvapení, protože jsme čekali, že to bude až někdy během listopadu. Nedávno jsme také dočkali řady zbrusu nových fotek, které si můžete pohlédnout níže. Jak už dlouho víme, Daryl (Norman Reedus) v seriálu opustí USA a vydá se za moře do pochmurné Franice, která zombie apokalypse samozřejmě také neunikla. Z fotek je každopádně zřejmé, že Daryl se střetne s místními skupinkami přeživších. A je jasné, že ne všechny budou mít dobré úmysly. 

Na jedné z fotek se například nachází jedna z nových hlavních postav, jmenovitě Francouzka Isabelle v podání Clémence Poésy (Harry Potter a Ohnivý pohár). Ta má být členkou jakési náboženské skupiny, která zároveň bude muset čelit své minulosti v Paříži.

A když už o náboženství mluvíme, na jedné z fotek se také nachází vnitřek jakéhosi opatství, v němž Daryl kvůli svým zraněním skončí, Více scén z onoho místa nám už ukázal také krátký klip, který si můžete pustit níže. Jednu z místních jeptišek si zahraje Laïka Blanc-Francard, která ztvární postavu jménem Sylvie.

Dále se na nových fotkách nachází také Romain Levi, který si zahraje přeživšího Codrona (ten s tetováním na pravé tváři). O jeho postavě však zatím nic nevíme.

Důležitým nováčkem by se také měl stát přeživší jménem Quinn, jehož si zahraje Adam Nagaitis, jednat by se mělo o obchodníka na černém trhu, který je zároveň majitelem podzemního nočního klubu jménem Demimonde. Lze očekávat, že ještě před premiérou se AMC pochlubí nějakým tím dalším oficiálním trailerem. 

Dále se v seriálu představí francouzští herci Anne Charrier jako Genet, Eriq Ebanouey jako Fallou a Louis Puech Scigliuzzi jako Laurent.

Showrunnerem se stal David Zabel, který také stojí za vznikem seriálů jako Betrayal (2013) a Mercy Street (2016). Taktéž psal epizody pro série jako Pohotovost (1994) a Černý anděl (2000).