Ať už si o Netflixu myslíte cokoliv, člověk musí uznat, že to je dobrý zdroj filmových a seriálových náloží z jihokorejské kinematografie. A již za dva týdny bude na streamovací platformě premiérovat zbrusu nový seriál jménem Rytíř v černém, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do doby, kdy je na tom planeta Země opravdu dost bídně. Korejský poloostrov se potýká se zničujícím znečištěním vzduchu, které již zanechalo mnoho měst v troskách. Po čtyřiceti letech se tak z poloostrova stává poušť, na níž nebezpečí číhá na každém kroku. Pro lidi, kterým se podařilo onu katastrofu přečkat, se pravidelné dodávky kyslíku staly nezbytnou součástí přežívání. Kyslík se k nim ale samozřejmě nedopraví sám. Přesně to je úkol speciálních kurýrů, kterým se říká Rytíři v černém. Práce to je ale samozřejmě jaksepatří nebezpečná, protože zásoby kyslíku budou chtít pro sebe i ozbrojené skupiny se zlými úmysly. 

Jednou z hlavních postav se stává rytířský kurýr s označením 5-8 (Kim Woo-bin), který už má s nebezpečnou prací značné zkušenosti. Jak ale trailer napovídá, brzy se zaplete do mnohem většího konfliktu, který bude se vší pravděpodobností zahrnovat mocnou skupinu jménem Cheonmyeong, jež by dokonce mohla být za zdevastovaný svět zodpovědná.

Kurýr 5-8 tak patrně bude muset spojit síly s místními uprchlíky, aby mohl plány padoušské skupiny zastavit a vyváznout z toho se zdravou kůží. Postapokalyptická jihokorejská podívaná je vždy zatraceně lákavá věc, navíc upoutávka přislibuje i solidní dávku akce. Snad nás tedy čeká jaksepatří zábavná jízda, která bude alespoň trochu inteligentně napsaná. 

O scénář a režii se postaral Ui-seok Cho, který ve své domovině natočil thrillery jako The World of Silence (2006) a Cold Eyes (2013).

Dále se v seriálu objeví herci jako Jiseung Cho, Song Seung-heon, Kim Eui-sung, Lee Soon-won, Lee Joo-seung, Kang You-Seok a Jang Mi-kwan.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 12. 5. 2023.