Epický pravěký animovaný seriál od animátora Genndyho Tartakovskyho se na podzim vrací do televizního vysílání stanice Adult Swim. Seriál sleduje jeskynního muže a jeho nepravděpodobného společníka dinosaura.

První epizody byly odvysílány v říjnu minulého roku. Získal dokonce tři ocenění Emmy za individuální úspěchy v animaci. Ocenění obdržel sám Tartakovsky, animátor Scott Wills a designér postav Stephen DeStefano.

Přečtěte si také: Proč POTŘEBUJEME Ricka a Mortyho?

Genndy Tartakovsky se dříve angažoval v mnoha animovaných projektech. Neznámějším je asi Dexterova Laboratoř, Powerpuff Girls, Samurai Jack nebo televizní minisérie Star Wars: Clone Wars.

Všechny zmiňované projekty jsou 2D animované. Tartakovsky se však nevyhýbá ani 3D animaci, režíroval tři díly filmů Hotel Transylvánie a nyní by měl mimo jiné pracovat na reimaginaci Pepka námořníka.

Seriál Primal se neštítí velmi explicitního násilí ani smrti, a to i v případě malých a roztomilých dinosauřích mláďat. Brutalita však dnes není něco, co bylo v animácích neobvyklé (Rick a Morty by mohli vyprávět). Seriál dělá jedinečným to, že dokáže vyprávět příběh bez jediné linky dialogu pouze skrze dokonalou akční animaci, což je umění, které se často nepěstuje.

Přečtěte si také: Genndy Tartakovsky se po letech vrací k filmu o Pepkovi námořníkovi

Pět nových epizod si odbude svoji premiéru 4. října na domovské stanici Adult Swim. Kromě toho bylo společností Cartoon Network oznámeno, že seriál bude obnoven pro druhou sérii, která by měla čítat taktéž 10 epizod. Žádné datum zatím neznáme. Vše, v čem se Tartakovsky doposud angažoval, bylo kvalitní, takže u nových epizod , či druhé série, nemáme důvod předpokládat opak.