Za animátorského vizionáře Genndyho Tartakovskyho mluví mnoho ocenění. Například Annie a Emmy Award, nebo byl nominován na Zlatý glóbus. V posledních letech se ale zabýval hlavně trilogií Hotel Transylvania pro Sony Pictures Animation. Také vytvořil již kultovní Dexterovu laboratoř, Samuraie Jacka (Cartoon Network), Star Wars: Clone Wars z roku 2003 ve spolupráci s Lucasfilmem a minulý rok vytvořil Primal, který mnoho kritiků považuje za nejlepší animaci roku. Momentálně se spojil s King Features, jenž se zabývají převážně komiksovými stripy a připraví pro ně celovečerní film s Pepkem námořníkem.

Film s Pepkem byl původně oznámen již v roce 2012 pouze pár měsíců před vydáním prvního Hotelu Transylvania. V roce 2014 byl vydán animační test 3D CGI reimaginace původní postavy E. C. Segara (viz. níže). Bohůmžel byl v roce 2015 Genndy z projektu odvolán. Byl připraven i originální scénář, ale projekt byl nakonec zrušen úplně. Později bylo oznámeno, že scénář psal T. J. Fixman (Ratchet a Clank: Strážci galaxie), který převzal štafetu po Jay Scherickovi a Davidu Ronnovi (Šmoulové).

Po úspěchu franšízy Hotel Transylvánia v roce 2018 Sony podepsala s režisérem smlouvu na dva další filmy. Prvním z nich je R-ková komedie Fixed o psovi, který zjistí, že má být druhý den vykastrovaný. Druhým je epická akční fantasy Black Knight. O těchto projektech není nikde moc slyšet, na druhou stranu nebyli ani oficiálně zrušeny, takže můžeme ještě doufat.

Mezitím se King Features snažilo přinést svoje slavné komiksové značky nové generaci fanoušků. V roce 2018 společnost na YouTube vypustila novou verzi Pepkových dobrodružství s názvem Popeye’s Island Adventures. Minulý rok taktéž společnost oznámila přípravu animovaného seriálu na motivy hry Cuphead ve spolupráci s Netflixem.

Osobně se spíše těším na Genndyho projekty při kterých má mnohem větší volnost, ale rozhodně jsem zvědav, jak dokáže naložit s takto specifickou značkou.