To nám to dlouho nevydrželo. Seriálová verze slavného akčňáku Pravdivé lži (1994), v němž ztvárnili hlavní role Arnold Schwarzenegger a Jamie Lee Curtis, byla skrze stanici CBS uvedena na začátku letošního března/marca. Poslední epizoda první řady by měla premiérovat přesně za týden. Nedávno ale vyšlo najevo, že seriál dostává stopku, tudíž s druhou sezónou bychom rozhodně počítat neměli.

Důvod je jasný. Příliš nízká sledovanost. I přestože série vychází z odkazu slavné akční klasiky od Jamese Camerona, kterou si zamilovali filmoví nadšenci po celém světě, seriál i tak nedokázal dostat k obrazovkám dostatek lidí na to, aby měl nějakou nadějnou budoucnost.

Nutno také dodat, že ani samotné recenze zatím nejsou nejšťastnější. Na agregátoru Rotten Tomatoes má první řada momentálně od kritiků 39 % a od diváků 50 %. Když tento fakt tudíž připočteme ještě k oné nízké sledovanosti, osud seriálu tak byl v podstatě zpečetěn. 

Příběh seriálu se z velké části podobal tomu, který nabídla i slavná filmová verze. Opět jsme se dočkali postavy Harryho Tuskera (Steve Howey), který zde vykonává úlohu prvotřídního mezinárodního špióna pro americkou agenturu s názvem Omega Sector. Jeho žena Helen (Ginger Gonzag) je však často frustrovaná z toho, že její manžel věčně není doma, v rámci čehož ho začne podezírat, že má milenku.

Následně však ke svému šoku zjistí, že její manžel nemá žádný románek s jinou ženou, ale je ve skutečnosti tajným agentem, na kterého se jen lepí nebezpečí. S Harryho tajemstvím, které je nyní odhaleno, je tak Helen následně najata, aby se připojila k Harryho elitnímu týmu špionů. Na nějaké další dobrodružství v budoucnu ale mohou nyní zapomenout. 

Zajímavé také je, že zatímco stanice CBS jeden ze svých seriálů „zabila“, jinému naopak opět vdechla život. Zdá se totiž, že její představitelé změnili své rozhodnutí o zrušení seriálu Zbrojnice (S.W.A.T.), přičemž sérii obnovili pro sedmou řadu. Pravdivé lži se ale takového štěstí se vší pravděpodobností nedočkají.

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal Matt Nix, který je zodpovědný za vznik seriálů jako Status: Nežádoucí (2007), Polda a polda (2010) a X-Men: Nová generace (2017).