Seriál Arcane se stal po své premiéře nejsledovanějším seriálem platformy Netflix. A to dokonce natolik, že předčil ve sledovanosti dosavadního držitele rekordu Hru na oliheň. Samotný seriál doprovází masivní marketingová kampaň a mnoho herních eventů, objevujících se napříč hrami nejen od Riotu. Lze tak nalézt stopy seriálu v PubG, Fortnite a nově se Arcane vydá i do světa Magic the Gathering.

Série Secret Lairs je produkt obsahující vždy několik karet v jedinečném uměleckém provedení. Může jít o stylizování karet do unikátní podoby filmových hororových plakátů z 80. let, o vzácné a pěkné ilustrace, případně specifická filmová, knižní a herní univerza. Krom jedinečného stylu karty se hráči touto cestou mohou občas dostat i ke špatně sehnatelným kouskům. Je možné si tak sbírku, případně balíček, ozvláštnit unikátním kouskem, ať již jde o oblíbené univerzum, půvabnou atmosféru, případně sběratelskou vášeň.

Díky síle seriálu Arcane vyjdou produkty rovnou dva. První ponese jméno Secret Lairs x Arcane: Lands, ten bude obsahovat jednu od každé ze základních zemí, čímž bude zaručeno, že každý hráč si kartu z produktu může dát do téměř jakéhokoliv balíčku. Druhý produkt, pojmenovaný jednoduše Secret Lairs x Arcane, bude obsahovat více specifické karty.

Obě varianty bude možné objednat mezi 29. listopadem – 23. prosincem se slevou. Vždy ve dvou verzích, nefoilové provedení za 29.99 $ a foilové provedení 39.99 $. Standardní cena je pak o 5 $ vyšší.

S oznámením byla i ukázána podoba většiny karet. U třech karet tak učiněno doposud nebylo. Možná šlo o strach z možných spoilerů, možná jde jen o způsob, jak zvednout napětí. Nicméně to uvidíme nejpozději v den zahájení prodeje tohoto produktu.

V Secret Lairs Arcane bude možné získat následující karty.

Path of Exile

Stálice napříč všemi formáty, kde je možné tuto kartu zahrát. Velmi levný a také účinný způsob, jak se zbavit nepřátelské bytosti, aniž by se mohla znovu objevit nějakou reanimací z hrobu. O to výhodnější je, pokud soupeř nemá v balíčku žádnou základní zemi. V případě potřeby je možné použít i na vlastní bytost, protože zem se vždycky hodí.

Rhystic Study

Rhystic Study bude pro potřeby atmosféry přejmenováno na Unstable Harmonics. Karta populární především na formátu Commander. Protihráč dostane na výběr, zdali nechat svého protihráče lízat, nebo si zdraží svá kouzla o jednu manu. A jak známo, rozdíl jedné many umí dělat markantní rozdíly.

Duress

Opět stálice, která se objevuje často. Způsob, jak kontrolovat protivníkovu ruku, je vždy vítanou dovedností. Na rozsáhlejších formátech, například modern a legacy, bývají sice preferovány jiné alternativy, nicméně i tak se jedná o kousek vhodný ke zvážení. Obzvlášť pokud je strategie balíčku náchylná na vše, krom bytostí.

Obrázek karty doposud nebyl zveřejněn.

Seize the Day

Víme, že karta bude pojmenována jako Round Two a, ale její obrázek také není dosud znám.

Karta Seize the Day přidá hráči druhou útočnou fázi, přičemž díky možnosti si to kdykoli zopakovat zahráním z hrobu, přináší karta dobrý poměr cena/výkon. Sice se hraje spíše v případě formátu commander, nicméně jako specifický a nečekaný trik se může osvědčit i v jiných balíčcích. Konec konců, její vyvolávací náročnost může završovat mana křivku pro červené agresivní balíčky.

Krosan Grip

Karta bude nést jméno Denting Blows a je to poslední karta u níž neznáme její podobu v Secret Lairs. Jedná se však o kartu s velmi silným efektem. Umožní zničit artefakt a nebo očarování, aniž by se na ni dalo reagovat. Takový specifický efekt si většinou nenajde místo v balíčku, ale saidboard, kde je možno mít karty připravené pro druhou hru se stejným soupeřem, to je ideální místo pro podobnou kartu.

Counterflux

Možnost zrušit nepřátelská kouzla je důvod, proč v této hře existuje tolik vtipů a narážek na modrou barvu. Karta Counterflux sice nepatří mezi ty nejžádanější, ale pokud hráč musí čelit balíčku typu Storm, jedná se o finančně velmi přijatelné řešení. Pravda, existují většinou šikovnější varianty, ale ty bývají cenově trochu jinde. Navíc nemožnost zrušit zároveň Counterflux může být občas velmi lákavé.

Thran Dynamo

Cyklus uzavírá karta Thran Dynamo, která ponese jméno The Hexcore. Jakékoliv karty produkující manu svádí hráče k tomu, aby je využili co nejlepším možným způsobem. A jelikož různé karty umožňují velmi levně obnovit vyčerpaný artefakt, karta svádí rovnou k vytvoření komba produkujícího nekonečné množství many. Ač se karta v běžných formátech moc nevyskytuje, nějaká mana rampa, případně balíček z formátu commander, by ji jistě dokázal zužitkovat.